Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Za dve luni hoda

Sharon Creech
Za dve luni hoda
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-304-7
Naslov izvirnika Walk two moons
Leto izdaje izvirnika 1994
Prevod Ana Ambrož Strle
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
410 g
255 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dobitnica Newberyjeve medalje za najvidnejšo otroško knjigo leta 1995.

Salin svet je šepet dreves, so bistri tolmuni … in ponos na sled indijanskih korenin. Težko sprejme očetovo odločitev o selitvi v mesto: oditi mora zaradi službe, predvsem pa zato, ker ga doma vse spominja na Salino mamo, ki ju je nedavno zapustila.

Poleti dedek in babica povabita Sal na popotovanje – obiskali naj bi vse kraje, iz katerih ji je mama po odhodu pošiljala razglednice. Med vožnjo Sal stare starše zabava z nenavadnimi zgodbami o novi prijateljici in njeni družini. S tem pa začne pripovedovati tudi zgodbo o sebi, zgodbo o trinajstletni deklici, ki si želi samo mamine vrnitve domov. Tkati se začne privlačna, grenka in zabavna pripoved o ljubezni in izgubi, o zapletenosti čustev in preizkušnjah odraščanja.

Recenzija Bukla

To je zgodba o deklici Salamanci (Sal), ki s svojima neobičajnima dedkom in babico potuje od Ohia do Idaha, da bi obiskala mamo, ki je pred časom zapustila družino. Vožnja čez Ameriko je odlična priložnost za zbliževanje z ljubljenima starima staršema, ki ju je Sal po selitvi z očetom s podeželja v mesto precej pogrešala. Vnukinja živahno pripoveduje zgodbe o svoji novi prijateljici Phoebe in njeni družini, s tem pa tudi o svojem novem življenju z očetom in njegovo prijateljico. Ko babico proti koncu poti zadene kap, mladoletna Sal sama nadaljuje vožnjo, saj noče zamuditi maminega rojstnega dne, in potovanje dobi povsem nepričakovan obrat. Večplastna pripoved, ki poleg zgodbe v zgodbi prinaša tudi veliko indijanskih, starogrških in drugih kulturnih referenc.

Beti Hlebec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...