Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Za oženit

Curtis Sittenfeld
Za oženit
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4695-7
Naslov izvirnika Eligible
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Nataša Müller

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
630 g
487 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Zakon je precenjen, razmišlja gospod Bennet, oče petih neporočenih hčera. Njegova žena je drugačnega mnenja in je pripravljena narediti vse, da bi zamož oddala vsaj najstarejši dekleti: nežno Jane, učiteljico joge, ki si močno želi otroka, in nemirno Liz, novinarko in ljubico poročenega moškega. Priložnost za to se ponudi, ko v mesto pride eden najbolj zaželenih samcev, dr. Bingley, ki prijateljuje z ošabnim nevrokirurgom Fitzwilliamom Darcyjem.

Kakšen bi bil roman Prevzetnost in pristranost, če bi ga Jane Austen napisala danes? Curtis Sittenfeld nam ponuja svojo različico. Roman Za oženit je napisala v okviru Projekta Austen, predelavi šestih romanov priljubljene angleške pisateljice.

Curtis Sittenfeld je avtorica več knjižnih uspešnic. Piše tudi za časopise in revije, med drugim za New York Times, Time in Vanity Fair. Doma je iz Cincinnatija, kamor je postavila dogajanje pričujočega romana.

Recenzija Bukla

Čeprav je Jane Austen svoj najslavnejši roman Prevzetnost in pristranost napisala v začetku 19. stoletja, njena zgodba ostaja aktualna in priljubljena, zato doživlja vedno nove priredbe. Svoj pogled na to, kakšen bi bil ta roman, če bi ga Jane Austen napisala danes, je v okviru Projekta Austen v sodobni različici predstavila priljubljena ameriška avtorica Curtis Sittenfeld. Ga. Bennet je v velikih skrbeh za svojih šest neporočenih hčerk. Najstarejši, učiteljica joge Jane in novinarka Liz, ljubica poročenega moškega, se zaradi očetove bolezni vrneta v domače mesto, kamor ravno takrat prihaja eden najbolj zaželenih samcev, zvezda resničnostnega šova Za oženit, dr. Bingley, ki prijateljuje z ošabnim nevrokirurgom Darcyjem … Jane Austen se je s svojimi deli kljub umestitvi v ljubezenski žanr zapisala med klasike zaradi izjemno orisanih karakterjev in duhovite, prikrito ironične kritike navad in morale takratne družbe. Sittenfeldova v tej knjigi svoje delo opravi nadvse temeljito, saj ne posnema samo likov in zgodbe, temveč se uspe v slogu Austenove zabavno posmehniti sodobni družbi. Vsekakor roman, s katerim se bo poistovetilo marsikatero mlado (ali manj mlado) dekle.

Pia Marincelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...