Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zaljubljenosti

Javier Marías
Zaljubljenosti
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-231-886-4
Naslov izvirnika Los Enamoramientos
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Marjeta Drobnič
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
600 g
397 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V najnovejšem romanu sodobnega španskega pisatelja Javierja Maríasa Zaljubljenosti (Los enamoramientos, 2011) se glavna junakinja nehote zaljubi v že zaljubljenega moškega. Postopno ga začne spoznavati, hkrati pa tudi ugotavljati, da so njegovi življenjski načrti nepreklicno usmerjeni drugam, čeprav se še tako trudi, da bi zanj postala nepogrešljiva. Zaradi svoje zaljubljenosti doživlja nenavadne izkušnje, ki jo pripeljejo do skrajnih položajev, notranje razcepljenosti, dvomov o pravičnosti, pravici in smislu poseganja v življenje drugega. Dogajanje tako postane povod za razmišljanje o stanju zaljubljenosti, v katerem je človek zmožen storiti skoraj vse, kar je najplemenitejšega, in skoraj vse, kar je najbolj nizkotnega. In prav za zaljubljenost se zdi, da lahko upraviči sleherno dejanje.

Javier Marías (1951) je eden najvidnejših in najbolj prevajanih španskih pripovednikov, eno najodličnejših evropskih peres, dobitnik številnih državnih in mednarodnih nagrad za svoje delo in član Španske kraljeve akademije. V slovenščini poznamo njegova zelo uspešna romana Tako belo srce in Jutri v bitki misli name in roman v treh delih Tvoj obraz jutri (Vročica in sulica; Ples in sen; Strup in senca in zbogom).

Recenzija Bukla

Marias (1951) je eden najbolj znanih španskih pisateljev, ki ga po kar nekaj prevodih (denimo romani Tako belo srce in obsežna trilogija Tvoj obraz jutri) poznamo tudi pri nas. Zdaj dobivamo v slovenskem prevodu tudi njegov najnovejši roman iz leta 2011. V njem je glavna junakinja ženska, ki se zaljublja, najprej v moža druge ženske, ki ga brutalno umorijo, potem v moškega, ki ga spozna na obisku pri tej ženski. Meditacija o zaljubljenosti in o tem, kako nam ta lahko usmerja našo življenjsko pot, nam preprečuje svet uzirati v resnični luči, hkrati pa nam upravičuje skoraj vsako dejanje, ki ga storimo v njenem imenu.

Renate Rugelj, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...