Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zdaj živim

Ingrid Divković
Zdaj živim
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5524-9
Naslov izvirnika Živi mi se
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Neža Kralj
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
340 g
232 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
osebna rast, duhovnost in ezoterika
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga avtorice uspešnic Vas j**e ego in Knjiga za Divjo žensko 

​Ingrid Divković je po dveh izjemno uspešnih neleposlovnih delih napisala roman Zdaj živim, ki je prav tako v hipu postal uspešnica. V njem se prepletajo zgodbe treh žensk: Elene, Ane in Naide, ki jih poleg želje, da bi bile ljubljene, druži tudi to, da si ne upajo (za)živeti. V prvi osebi pripovedujejo o svojem življenju in razgaljajo dušo, prežeto z bolečino. Nobena od njih ni zadovoljna, vse tri razjedajo jeza, samoobtoževanje in zavist, dokler ne spoznajo Življenja in ne odprejo srca za ljubezen.

o knjigi v medijih

»Za moj prvi roman Zdaj živim pravijo, da s svojim poetičnim stilom, ki je včasih na robu filozofskega, bralca popelje v čarobni svet mistike, transformacijske duhovnosti pa tudi trdnega realizma. Tisti, ki bodo opazovali stvari in ljudi, se bodo naučili preživeti, toda le tisti, ki bo opazoval naravo in metulje, se bo naučil – živeti.«
Avtoričino kolumno si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Elena, na pragu štiridesetih let, živi na prvi pogled sanjsko živ­ljenje s soprogom Ivanom, ki ji nudi vse. Pa vendar v njej zeva nes­končna praznina, ki je, kot se zdi, ne more zapolniti niti šestnajstletna Ana, ki jo Elena in njen soprog, potem ko se sedem let zaman trudita, da bi dobila otroka, vzameta k sebi v rejo. A najstnica Ana se nikakor ne more prilagoditi novemu okolju, v Eleni vidi zgolj obupano premožno žensko, ki ima na prvi pogled vse, pa vendar nima ničesar. Ana išče uteho ob življenju v novem okolju v spominih na svojo mamo, ki ji jo je vzel rak na pljučih, ko je imela zgolj šest let, in v občasnih stikih z vzgojiteljico Naido iz doma za otroke brez staršev, v kateri je Ana med odraščanjem našla nadomestno mamo. Prvoosebne zgodbe, položene v usta treh navidezno zelo različnih žensk, prepleta skupna, močna vez: iskanje ljubezni in pripadnosti ter tiho (nezavedno) čakanje na trenutek, ko se bo vsaka od njih iz grde gosenice končno prelevila v svobodnega metulja in zadihala s polnimi pljuči … Pretanjen roman o človeških usodah in najglobljem hrepenenju, ki združuje tudi navidezno nezdružljive ljudi.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...