Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Ženska
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Fraktal
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-84-6
Naslov izvirnika Egy nő
Leto izdaje izvirnika 1995
Prevod Gabriella Gaál
Urejanje Stanislava Chrobákova Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 16 cm
90 g
107 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
madžarsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ženska. Ljubi. Ženska. Sovraži. Z variacijami teh incipitov se začenja roman Ženska sodobnega madžarskega pisatelja Pétra Esterházyja. Le koliko žensk sestavlja to tekstualno polje. Ena ali sedemindevetdeset?Roman Ženska je bil objavljen leta 1995. Péter Nádas je takrat pomenljivo zapisal, da je madžarska literatura z njim postala bogatejša za veliko knjigo in dosegla svojo odraslost.

Recenzija Bukla

Roman sodobnega madžarskega pisatelja je sestavljen iz sedemindevetdesetih kratkih, le redko več kot stran dolgih zapisov. Vsak od njih se začne bodisi s stavkoma: Je ženska. Sovraži me. Ali pa: Je ženska. Ljubi me. Kot bi se avtor šel znano ljubezensko »izštevanko«, v kateri o (ne)ljubezni odloča naključno število cvetnih lističev. V romanu tako ljubezen in sovraštvo nista trdni, nasproti si stoječi čustvi, ampak prva fluidno prehaja v drugega, neodvisno od namer in želja vpletenih. Poti tako približevanja kot oddaljevanja pa so v veliki meri telesne. Nekakšna anatomija erotike.

Maša Ogrizek

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...