Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zlati dež ali Kaj hoče moški

Luka Novak
Zlati dež ali Kaj hoče moški
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-259-033-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
434 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prvi roman Luke Novaka nas ponese od Provanse preko Ljubljane in Tuebingena do Caracasa. Ves svet je oder tega romana. So Dohtar, Orada, Gradbenik in Profesorica zgolj igralci? Kdo je skrivnostna in privlačna sestra Karolina? Kaj hoče moški, kakšnega spola je prihodnost, kaj imajo z vsem skupaj opraviti anglosaški borzni špekulanti in kakšno usodo si zasluži Latinska Amerika? Kako je zlati dež povezan z brezmadežnim spočetjem in verskimi specialci? In zakaj so se vse niti stkale v Ljubljani?

\"Nekakšna mešanica Seksa v mestu in Da Vincijeve šifre,\" so dahnili prvi bralci, ki so prebrali rokopis Zlatega dežja. Pozabili so dodati: \"Z elementi etike osvoboditve.\"

Iskanje nove duhovnosti in ljubezni še nikoli ni bilo tako napeto. Multižanrski roman v e(ro)tičnih dogodivščinah Dohtarja, Orade, Gradbenika in Profesorice samoumevno prepleta slikarstvo, glasbo, brande, kulinariko in filozofijo ter svet ne samo razlaga, temveč ga spreminja.

Če nimate časa za filozofijo, če so vam bondijade preplehke in politične študije pretežke, vendar vas zanima prihodnost tega sveta, potem boste ta roman prebrali v eni noči - ki je ne boste nikoli pozabili.

Recenzija Bukla

Prevajalec, publicist, kolumnist in direktor založbe ­Vale-Novak se sedaj predstavlja še kot romanopisec. Avtor se v zadnjem času posveča raziskovanju filozofije, religije, glasbe in kulinarike, kar se odraža tudi v njegovem romanesknem prvencu. Glavna nit zgodbe se vrti okrog ovdovelega psihiatra srednjih let, ki živi z mnogo mlajšo igralko. Poleg službe se ukvarja tudi s pisanjem, predvsem odgovorov na vprašanja v rubrikah za pomoč bralcem, zdaj pa je dobil naročilo za zbirko humanističnih esejev, ki bodo izhajali ob enem od slovenskih časnikov. In tako se s svojo Lariso odpravi v Provanso, da bi tam užival v lokalnih kulinaričnih specialitetah in se sprostil, čeprav je njegov namen na počitnicah tudi pisati, saj računa, da bo Provansa, ki je navdihovala toliko umetnikov, svoje naredila tudi zanj. Druga plat zgodbe romana pa se plete okrog psihiatrove sosede, ki bralcem odstre pot do psihiatrovih esejev, ki se sicer pojavljajo skozi ­celoten roman. Psihiatru na počitnice po elektronski pošti pošlje esej, ki si ga je sam pozabil ...

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...