Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvestoba

Marco Missiroli
Zvestoba
27,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-282-422-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
220 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Se lahko imamo za zveste samo zato, ker smo se uprli skušnjavi? Zvestoba je sidro, ki nam pomaga, da nas čustvene nevihte ne odnesejo s sabo, in hkrati zrcalo, v katerem se lomijo obrisi naših vrednot. Ko zgodba prehaja med značajsko različnimi junaki, ki jih v medsebojna razmerja povezujeta temeljni vprašanji skušnjave in zvestobe, razkriva mavrice njihovega čustvovanja in čutenja.

Missirolijeva pisava je vseobsegajoča, pa hkrati globoka in prevzemajoča. Z zgovornimi premolki in zadržanimi izpovedmi mojstrsko izriše čustveni zemljevid milanske metropole. Vendar v Zvestobi ne gre za svet nekje tam zunaj: v njej boste našli predvsem zgodbo o sebi in svojih bližnjih.

Roman se je leta 2019 uvrstil med pet finalistov za najpomembnejšo italijansko književno nagrado Strega ter osvojil nagrado Strega Giovani 2019.

Marco Missiroli (1981) je eden najuspešnejših mlajših italijanskih romanopiscev. Že s svojim prvim romanom Senza coda (2005) je osvojil nagrado Campiello. Odtlej je napisal še pet romanov: v slovenščini lahko beremo tudi predzadnjega Opolzkosti v zasebnosti. Zvestoba (Fedeltà, 2019) je njegov zadnji roman. Pravice za snemanje nadaljevanke je odkupil Netflix.

Recenzija Bukla

Missiroli (1981) je eden najuspešnejših italijanskih pisateljev, avtor petih romanov, med katerimi smo predzad­njega, Opolzkosti v zasebnosti, v katerem je tematiziral mladostno spolno prebujanje in odraščanje ter vse zadrege in zatajevane strasti, povezane s tem, pred nekaj leti že lahko prebrali v slovenščini. Nagrajena Zvestoba, ki je izšla leta 2019, zanj pa je pravice za televizijsko serijo odkupil Netflix, se zdi še en tak konceptualni roman, saj Missiroli v njem skozi svoje like večplastno obdeluje zvestobo partnerju, to temeljno dilemo marsikaterega človeškega življenja. Profesor, ki se zbližuje s študentko, in njegova žena, ki fantazira o svojem fizioterapevtu, sta dva od (dramaturških) lokov, preko katerih avtor napenja svoje ljubezenske puščice, pri tem pa skuša odgovoriti na vprašanje, ali se lahko imamo za zveste, če se nam je samo uspelo upreti skušnjavi. Missirolijevi liki so polni zadrževane strasti, ustavljene v svojem izbruhu in prežeče na prvo priložnost, njegova pripoved pa je vijugava in nepredvidljiva kot ulice in stanovanja Milana, kjer se dogaja zgodba. Vznemirljivo!

Samo Rugelj, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...