Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

7 kg do sreče

Maja Gal Štromar
7 kg do sreče
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Delo
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6155-29-8

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13,5 cm
410 g
270 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

V ljubezenskem romanu »7kg do sreče« se prepletajo aktualne tematike ženske, ki vstopa v srednja leta: na predvečer štirih desetletij se Mari Vodopivec poruši svet, tako osebno, kot poklicno; njen poklic igralke je prežet z marsikaterimi zakulisnimi nadlogami: z lepotnimi ideali in imperativi ter konkurenco soigralk, z nemogočimi aneksi k pogodbam, ki jo zavezujejo k hujšanju, z ljubezenskimi dogodivščinami, moško neodločnostjo ter njihovim nojevim in zombi kompleksom, hkrati pa osvetljuje tudi tematiko velikega pomena ženske solidarnosti ter humorja. Roman se dotika pomena družine in pripadnosti, mladostnih prijateljev, internetnih virtualnih iskalnic ljubezni ter njihovih pasti, skratka pasti sodobnega sveta in družbe... in še in še....

Maja Gal Štromar, pisateljica, prevajalka, filmska in gledališka igralka, odlična pedagoginja, pesnica, nas je popeljala v magični svet ženske srednjih let, v svet gledališča, intrig, ljubezenskih pustolovščin, pa tudi vsakdana, kjer vsak od nas, slehernik, išče svoje mesto. Večer je bil žensko magičen, prepojen z neverjetno pisateljičino karizmo in pozitivno energijo.

Recenzija Bukla

Mara Vodopivec, glavna junakinja tega spretno napisanega domačega »roza« romana, ni prav nič srečna, da jo označujejo za »gospo srednjih let«, a dejstvo, da šteje skoraj štirideset let in da ji najboljše gledališke in filmske vloge vse bolj polzijo iz rok ter letijo v naročja dvajset let mlajših in vitkejših kolegic, zgovorno nakazuje, da je očitno res trčila ob krizo srednjih let. Spoznanje jo pahne v obup, sploh ker ima po mnenju številnih iz njenega posla (vsaj) 7 kilogramov preveč, za povrh pa ji mlajša kolegica izpred nosa spelje življenjskega partnerja. Bo Mara našla srečo, če bo obtesala svoje telo in si čelne gube zgladila z botoksom? Rešitev še zdaleč ni tako enostranska … Duhovito branje na prvi pogled odpira tipična ženska vprašanja, ki so jih premlevale že Bridget Jones, njena slovenska različica Hiacinta Novak ter druge podobne knjižne junakinje, ob vsem tem pa zgodba v sebi skriva še marsikaj globljega, povezanega z dilemami in vrednotami sodobnega časa.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...