Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ambrovec

Katherine Allred
Ambrovec
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-35-5
Naslov izvirnika The sweet gum tree
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Matej Krajnc
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,2 x 10,2 cm
270 g
412 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Ena najlepših ganljivih ljubezenskih zgodb, kar jih je bilo kdaj napisanih. Osemletni Alix French iz urejene in ugledne družine se svet obrne na glavo, ko spozna desetletnega Nicka Andersona z napačne strani mesta. Njuno prijateljstvo z leti počasi, kot drevo poganja korenine, prerašča v ljubezen. Nemogočo ljubezen. Kot bi se svet zarotil proti njima, ko družbene norme in pričakovanja uničujejo nežno vznikla čustva, ker se Nick boji, da bi zaradi madeža, ki visi nad njegovim pijanim očetom, uničila Alix, ki jo ima raje kot sebe.

Njuna zgodba je pot ljubezni, ki se ne more in noče ozirati na razum, ki ga hranijo predsodki. Ampak ko ovire postanejo uničujoče, ko se začnejo nabirati zamere in ko se začneta spotikati in omahovati … se znajdeta na preizkušnji. Koliko bolečine prenese ljubezen? Do katere meje raste kljub bolečini, ki ji jo zadaja? Kje je točka, ko se bolečina spremeni v strup, ki začne razkrajati ljubezen?

Recenzija Bukla

On prihaja iz neurejenih družinskih razmer, povrh vsega pa, kako simbolično, z očetom, lokalnim pretepačem in pijancem, živi na obrobju mesta na mestnem odpadu. Ona je dve leti mlajša od njega, prihaja iz ene najuglednejših mestnih družin, a za razliko od vrstnic med ljudmi ne dela razlik, saj jo skozi življenje vodi obilo empatije. In prav zaradi nje se poti osemletne Alix French in desetletnega Nicka Andersona nekega dne usodno prepletejo. Otroško zavezništvo se v najstniških letih prelevi v iskreno zaljubljenost, ta pa sčasoma preraste v najmočnejšo ljubezen. A kaj, ko se zdi, da se Nick ne more otresti bremena družinske preteklosti, ki uničuje tako njega kot ljubezensko zvezo z Alix. Se bo usoda res ves čas kruto igrala z njima? Prelepa, še zdaleč ne osladna ljubezenska zgodba vabi k branju od prve strani naprej.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...