Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Coco Chanel in vonj ljubezni

Iskriva pripoved o umetnosti, modi in ljubezni ter nastanku najslavnejšega parfuma na svetu
Michelle Marly
Coco Chanel in vonj ljubezni
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4383-6
Naslov izvirnika Mademoiselle Coco und der Duft der Liebe
Podnaslov izvirnika Roman
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Petra Anžlovar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
352 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > zgodovinski roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pariz, 1919: Gabrielle Chanel, sirota s francoskega podeželja, ki so jo vzgojile redovnice, je zgradila uspešno modno podjetje. Tout Paris nosi njene obleke. Coco, kot ji pravijo, slovi po načelnosti, kar se tiče sloga – ali ljubezni. Njene stvaritve so revolucionarne – odlikuje jih eleganca brez omejujočih steznikov. Toda ko v prometni nesreči umre njen ljubimec Boy Capel, jo žalost popolnoma ohromi. Da bi se potolažila, se spusti v zvezo s skladateljem Igorjem Stravinskim, toda šele, ko se odloči, da se bo veliki ljubezni poklonila z novim vonjem, najde novo energijo.

Med iskanjem pravega vonja najde navdih v parfumu Katarine Velike in sreča Dimitrija Romanova, ruskega velikega kneza v izgnanstvu. In ko se začne postopno znova odpirati ljubezni, pride na sled vonju, ki je še danes najslavnejši parfum na svetu – Chanel No 5.

Coco Chanel – edinstvena ženska, ki je strastno ljubila. To je njena zgodba.

Recenzija Bukla

Njene modne stvaritve so bile izjemne in dame iz najpremožnejših slojev so jih zato zares oboževale. Zdelo se je, da uspehu modne oblikovalke Coco Chanel, ki je preživela zelo borno in žalostno otroštvo, v dvajsetih letih prejšnjega stoletja ni videti konca, a potem njen ljubimec Boy Capel nenadoma umre v prometni nesreči. Skrušena Coco več mesecev žaluje v popolni samoti in šele njeni najboljši prijateljici Misii Edwards jo uspe prepričati, da z njo in njenim sveže pečenim možem odpotuje na potep po Italiji. Tam Coco spozna ruskega skladatelja Igorja Stravinskega in se kasneje z njim zaplete v strastno afero. Ob tem ves čas vso svojo energijo usmerja v iskanje formule za nov parfum, ki naj bi dišal tako omamno kot vonj, ki ga je Coco nekoč zavonjala na nekem robčku ruske plemkinje. Želja, da izumi najbolj opojno vonjavo na svetu, jo žene naprej in po številnih izzivih življenja, tudi ljubezenskih, je naposled vedno bližje velikemu dišečemu odkritju ... Roman s svojo dehtečo zgodbo vabi v svet edinstvene Coco Chanel in ozadje nastanka njenega legendarnega parfuma Chanel No.5.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...