Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dolina strasti

Lídia Jorge
Dolina strasti
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-01-0068-3

Tehnične lastnosti
trda vezava
310 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
portugalsko leposlovje

Založnik o knjigi

Večkrat nagrajeno, lirično in rahlo nostalgično branje. Dolina strasti (1998) spada med najboljša (in tudi največkrat nagrajena) dela uspešne, prevajane in nagrajene portugalske pisateljice Lidie Jorge (1946). Zaobsega štirideset let v življenju mogočne posestniške rodbine iz druge polovice prejšnjega stoletja, ko tiranski oče izgublja moč, sinovi pa se z družinami raztepejo po svetu, namesto da bi nadaljevali družinsko izročilo. Kronika razpadanja, pripovedovana z mehkimi in skrivnostnimi besedami odraščajočega dekleta, katere spočetje in rojstvo sta nemara na začetku vsega zla …

Lidia Jorge (rojena leta 1946 na jugu Portugalske) je po študiju romanistike na lizbonski univerzi nekaj let živela v Angoli in Mozambiku, nato se je vrnila v domovino in se posvetila pedagoškemu delu in predvsem pisanju, saj je uspešna, prevajana in nagrajena avtorica več kot desetih proznih del.

Recenzija Bukla

Pisateljica je tipična predstavnica moderne portugalske literature, ki jo piše t. i. »postrevolucionarna generacija«. Pričujoča kronika o razpadu mogočne rodbine Dias je pripoved, ki se začne v sedanjosti, ko Adelina prejme paket od pokojnega očeta Walterja Diasa. V nekaj spominih na zadnja srečanja z očetom nas popelje v preteklost, ko Walter zapusti nosečo Mario Emmo in jo mora zaradi ugleda družine poročiti njegov brat Custodias. Adelina, zelo podobna svojemu pravemu očetu, je že v otroštvu začutila vse skrivnosti, ki so obdajale njenega »strica«.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...