Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
En dan
19,90 €

Zaradi različnih vzrokov pri nas te knjige ne morete kupiti. Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Videotop
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-68630-0-1
Naslov izvirnika One day
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Barbara Banović, Aleksander Hropot
Urejanje Barbara Banović

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
480 g
574 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Vse življenje lahko preživiš v iskanju nečesa, kar imaš ves čas pred nosom. 15. julij 1988. Emma in Dexter se srečata na večer dneva, ko sta diplomirala. Naslednji dan morata vsak na svojo stran. Kje bosta torej čez leto in dan? In naslednje leto? In vsako leto potem?

Recenzija Bukla

Na dan podelitve diplom, 15. julija 1988, Emma in Dexter preživita skupno noč v Edinburgu. Čeprav je dekle zaljubljeno v fanta, ve, da sta si preveč različna, da bi se to lahko razvilo v resnejšo zvezo. Ona želi spremeniti svet, on se želi le zabavati. Kljub temu da se razideta, ostaneta zaupna prijatelja. Vsako naslednje poglavje nam razkrije, kaj se dogaja z njima vsako leto na ta dan (15. julij) vse do leta 2007. Medtem ko spremljamo Dexterjevo gizdalinsko vedenje, potovanja, divje zabave, uživanje z ženskami, drogami in alkoholom, a tudi bolezen njegove matere, se Emma bori z napačnimi odločitvami, trdim delom in brezperspektivnimi razmerji. Oba odraščata, se spreminjata, stik pa ohranjata še naprej. On postane prepoznaven voditelj televizijske oddaje, ona se preda učiteljskemu poklicu. Včasih se drug drugemu oddaljujeta, drugič spet približujeta, a ves čas je čutiti, da je med njima nekaj, čemur bi lahko rekli ljubezen. Bosta po dvajsetih letih končno pristala skupaj ali bo takrat za oba že prepozno? Uspešnica britanskega pisatelja in scenarista je doživela tudi filmsko priredbo, ki se pravkar vrti tudi v naših kinematografih.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...