Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ena majhna laž

K. A. Tucker
Ena majhna laž
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6982-71-9
Naslov izvirnika One tiny lie
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Irma Kukovič
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 10,5 cm
290 g
430 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Livie Cleary je bila vedno popolno dekle – toda kmalu ugotovi, da ni vse v popolnosti, in spoznanje, kdo v resnici je, bi lahko pomenilo, da bo na svoji poti naredila nekaj napak.
Bodi mi v ponos.« To so bile zadnje besede, ki jih je oče namenil Livie. Vseh sedem let od tragične smrti staršev se je Livie trudila, da je z vsako odločitvijo, izbiro, besedo in dejanjem dosegala njuna pričakovanja, medtem pa z vso močjo in zrelostjo skrbela za svojo sestro. Zdaj pa je tik pred vpisom na univerzo in nepričakovani izzivi bodo preizkusili njeno trdoživost – in srce.
Livie vstopi na Princeton z izdelanimi načrti in trdno odločena, da jih uresniči: v letniku bo najboljša; vpisala se bo na študij medicine; spoznala bo prijetnega, spoštovanja vrednega fanta, s katerim se bo nekega dne poročila. Njeni načrti pa prav gotovo ne vključujejo alkoholnih sadnih želejev, žurerske sostanovalke, ki ji Livie ne more ničesar odreči, ali Ashtona, arogantnega – in izjemno privlačnega – kapetana moške veslaške ekipe, ob katerem po naravi sicer mirna Livie izgublja živce. Za nameček je tudi sostanovalec in najboljši prijatelj Connorja, ki povsem naključno popolnoma ustreza Liviejinim merilom. Zakaj torej kar naprej razmišlja o Ashtonu?

Recenzija Bukla

Livie Cleary je dekle, ki je do osemnajstega leta povsod stremela k popolnosti: v šoli je imela petice, vzorno je skrbela za dom in bila v trdno oporo svoji sestri Kacey, ki je po tragični izgubi staršev trpela za hudo posttravmatsko motnjo. Med številnimi terapijami sta se sestri srečali z dr. Staynerjem, ki je na pobudo zdaj že ozdravljene Kacey zadal Livie prav posebno nalogo: njeno študentsko življenje na Univerzi Princeton, kamor se je mladenka ravnokar vpisala, mora vključevati zabave, druženje s fanti in spoznavanje vsega novega. Vse za to, da se otrese okov toge popolnosti in končno, prvič v življenju, zadiha s polnimi pljuči. Bo Livie sposobna opustiti svoja visoka merila in nekatera zadušljiva načela? Kaj bo storila, ko bo spoznala, da ji srce na lepem hitreje utripa kar za dva čedna fanta, nežnega Connorja in ljubljenca ženskih src Ashtona? Prikupna pa tudi zabavna zgodba je kot ustvarjena za kratkočasenje v dolgih jesenskih večerih!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...