Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hčerka trgovca s svilo

Dinah Jefferies
Hčerka trgovca s svilo
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3628-9
Naslov izvirnika The silk merchant's daughter
Prevod Mojca Svetičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
390 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

O knjigi

Nepozabna zgodba o ženski, razpeti med dva svetova.

Francoska Indokina leta 1952. Osemnajstletna Nicole, pol Francozinja, pol Vietnamka, po materini smrti živi v senci lepe starejše sestre Sylvie. Oče Sylvie prepusti celotno družinsko podjetje za trgovanje s svilo, Nicole pa samo staro opuščeno trgovino v vietnamski četrti Hanoja.
Toda v deželi divjajo boji in uporniki poskušajo na vsak način končati francosko vladavino. Nicole se prvič v življenju zave pokvarjenosti francoske kolonialne oblasti, in odkritje, da je vpletena tudi njena družina, jo do konca pretrese. Zdi se, da ji Tran, zloglasni vietnamski upornik, ponuja popolno rešitev iz težav, toda skrivnostni ameriški trgovec Mark je moški, o katerem je vedno sanjala. Komu naj zaupa v svetu, v katerem ni nihče to, kar se zdi?

Recenzija Bukla

Britanska pisateljica Dinah Jefferies (1948) je podpisala že štiri priljubljene romane, največji uspeh pa je doživela z rahločutno zgodbo Žena plantažnika čaja, ki je bil kar šestnajst tednov mednarodna uspešnica na listi Sunday Timesa. Hčerka trgovca s svilo ne zaostaja za predhodnim romanom, kar sploh ne preseneča, saj avtorica postavi zgodbe v eksotične pokrajine polpretekle zgodovine, njene junakinje pa se v zapletenih zgodovinskih okoliščinah soočajo z življenjskimi odločitvami. Tokrat zgodbo vodi Nicole, pol Francozinja, pol Vietnamka, vse življenje razdvojena med dvema popolnoma različnima svetovoma. A v času, ko se Vietnam bori za osvoboditev izpod francoske vladavine in deželo pretresajo nemiri, se mora odločiti, kdo je. Je Francozinja ali Vietnamka? Bo stala z Vietnamci ali Francozi? Bo k odločitvi pripomogel Tran, ki se bori za samostojnost dežele? Roman, ki bralca popolnoma očara.

Vanja Jazbec, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...