Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izgubljeni čas ljubezni in snega

Jennifer Laam
Izgubljeni čas ljubezni in snega
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7035-38-4
Naslov izvirnika The lost season of love and snow
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
340 g
397 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > leposlovni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Ljubezenska zgodba, ki jo je napisalo življenje enega največjih romantičnih avtorjev – Aleksandra Sergejeviča Puškina. Natalija Gončarova je bila že pri rosnih šestnajstih letih osupljivo lepa in intelektualno razvita ženska. Na svojem prvem javnem plesu v času božiča leta 1828 je pritegnila pozornost najslavnejšega ruskega uporniškega pesnika.

Natalijo je v hipu očarala njegova energija in veselje do življenja, še hitreje pa jo je v vrtinec povleklo njegovo dvorjenje, in tako se je kmalu znašla v zakonu s strastnim pesnikom, ki je bil nagnjen k še silovitejšim izbruhom ljubosumja.Kaj kmalu so zlobni jeziki in obrekovanja na dvoru ruskega carja prisilili Aleksandra, da brani svojo, pa tudi Natalijino čast v dvoboju, za katerega vemo, da se je zanj tragično končal.

Jennifer Laam v svojem osupljivem romanu \\'Izgubljeni čas ljubezni in snega\\' pomaga Nataliji predstaviti njeno plat te ljubezenske zgodbe, ki pod spretnim avtoričinim peresom zaživi pred bralcem - prepričljivo upodobi njen notranji boj, da bi zase in za moža ustvarila izpolnjeno življenje, kljub nevarnim in zlobnim intrigam glamuroznega dvora.

»Pretresljiva zgodba, v kateri je odlično predstavljena Puškinova žena Natalija. Zelo rahločuten in spretno napisan roman ... ki vas bo gotovo očaral.« – Hazel Gaynor

Recenzija Bukla

Spretno napisan zgodovinski roman o ljubezni med Natalijo Gončarovo in Aleksandrom Sergejevičem Puškinom, enim izmed največjih romantičnih avtorjev, pripoveduje Natalija; začne s svojim prvim javnim plesom, ki se ga je udeležila pri rosnih šestnajstih letih. Ta večer sta se s Puškinom zagledala in začela burno romanco. Po dveh letih dvorjenja se poročita, a v zakonu nista srečna. Ljubka in priljubljena Natalija je neprestano vabljena na dvorne plese, kar spremljajo ljubosumni izbruhi njenega moža. Kot na vsakem opravljivem dvoru se okoli Natalije kaj kmalu spletejo nečastne govorice, zaradi česar je Puškin za svojo in Natalijino čast prisiljen v dvoboj. Čeprav vemo, kako tragično se konča njuna zgodba, je roman vseeno napisan s pravšnjo mero napetosti, zaradi česar bralec obrača stran za stranjo.

Vanja Jazbec, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...