Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako se znebiti trupla

Borut Marolt
Kako se znebiti trupla
14,90 € 14,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Manični poet
Leto izdaje 2016
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Dušan Marolt

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
240 g
174 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje > kriminalni roman
leposlovje > ljubezenski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Literarni prvenec pevca slovenske punkrock zasedbe Niet, Boruta Marolta.
Roman sledi zgodbi glavnega protagonista Tomaža, pevca v alternativnem bendu iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki je tik pred tem, da posname svojo prvo ploščo. Hkrati nas popelje skozi dogajanje takratnega urbanega življa. Je zgodba o odraščanju, mladostniškem aktivizmu in ljubezni. Zgodba o generaciji X. Generaciji, ki je razpad Jugoslavije doživela v najstniških letih in se nato na prehodu v odraslost ni znašla tako, kot so od nje pričakovali drugi.

“Roman je dovršen zapis nekega obdobja v življenju glavnega protagonista, ki skozi samoiskanje, ki pa to, strogo gledano dejansko ni, dozori v celovito enoto, ki ob elementih doživete realnosti neposredno in iskreno nagovori bralca. Borut poseduje izreden smisel in občutek za detajle, ki ob »potopisnih« ponazoritvah bralca popeljejo dobesedno na mesta, ki so opisana in mu vzbudijo občutek, da je ob momentu branja sam deležen in vpet v dogodivščine. Nazorno so prikazana in spisana dejanja in akcije, o katerih večina sanja vse življenje, a v svojem strahu nima poguma, da bi jih oživela in osmislila. Borut nam enako intenzivno predstavi svet glasbene scene, ki jo spremljajo vsi »dodatki«, ki pritičejo rockovski glasbeni zvrsti, podkrepljeni z naturalističnim udejstvovanjem.”

Dušan Marolt, urednik

Recenzija Bukla

Prvenec pevca skupine Niet ni srhljiva kriminalka, kot daje slutiti naslov, ampak prvoosebna zgodba Tomaža, ki je, ravno tako kot avtor, pevec v alternativni glasbeni skupini. Roman opisuje kritično obdobje v protagonistovem življenju; začne se v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, v času razpada Jugoslavije, tranzicije iz socializma v kapitalizem in popolne spremembe vrednot. Beremo torej o generaciji X, ki jo je tranzicija močno zaznamovala. V tem času je Tomaževa skupina tik pred tem, da posname svojo prvo ploščo. A ker je junak nezmožen zaživeti v novem svetu, zbeži po poti odraščanja, mladostniškega aktivizma in ljubezni. Skoraj potopisno mu sledimo v Italijo in Francijo ter se tik pred vrnitvijo v Ljubljano ustavimo še na Portugalskem. Avtorjev občutek za besedilo, ki so ga gotovo izoblikovala leta pisanja pesmi, odlično sklene zgodbo, zato ni presenetljivo, da je roman že dočakal prvi ponatis.

Vanja Jazbec, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...