Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko se prebudi ljubezen

Trije mušketirji, knj. 2
Ruth M. Lerga
Ko se prebudi ljubezen
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-65-2
Naslov izvirnika Cuando el amor despierta
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17,5 x 10,5 cm
420 g
637 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
špansko leposlovje

O knjigi

London, februar 1818. Ko se Aprilin stric odloči, da jo bo poročil s šestdeset let starejšim moškim, April pobegne v London in postane spremljevalka ostarele grofice. V njeni hiši se bo skrivala do petindvajsetega leta, ko bo lahko začela upravljati svojo dediščino in zaživela svoje sanje: postala pisateljica.
Julian, edini dedič markiza Woodwardskega, začne izvajati načrt, ki je v njem zorel dolga leta, kako se bo maščeval svojemu očetu. Seznani ga s tem, da ne bo nikoli imel otrok, tako da bo njihov plemiški naziv z njim izumrl.
London, marec 1818. Grofičina spremljevalka in dedič, ki je prisegel, da se ne bo poročil, se slučajno spoznata. Takoj ko Julian zagleda April, podleže njeni lepoti, ona pa ga v istem hipu zasovraži zaradi njegove ošabnosti. Vendar se on ne bo vdal, dokler je ne bo zvabil v svojo posteljo. Kajti prav nobene nevarnosti ni, da bi ga navadna služabnica poskusila zvleči pred oltar.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Ko se prebudi ljubezen in Ko strast počaka.)

Julian je postal dedič markiza Woodwardskega, ko so njegovi starejši bratje preminuli. Z brezsrčnim očetom sta že leta na bojni nogi in Julian se namerava maščevati tako, da bo družinsko ime z njim izumrlo. Želja po retribuciji se zdi celo tako močna, da je Julian priprav ljen zavreči lastno srečo z lady April Elisabeth Martin. April se pri teti njegovega prijatelja Jamesa izdaja za služabnico, saj se skriva pred stricem, ki jo hoče omožiti. Ko mu April zaupa, da jo je njuno strastno razmerje spravilo v blaženo stanje, in prizna svoje poreklo, je Julian besen in raztrgan na dvoje: maščevanje ali zakonska sreča?
Lady Judith, sestra Richarda Illingswortha, je tik pred svojo sezono, v kateri si bo morala najti moža, bratovega prijatelja Jamesa, markiza Wilerbroughskega, zvabila v strastno noč. Po šestih letih in smrti svojega ameriškega moža se vrne v rodno deželo z življenjskimi izkušnjami, bogata in neuklonjiva. Ponovno srečanje z Jamesom med njima obudi sladke spomine, medsebojna privlačnost pa ju zapelje v razmerje. Ker se Judith noče odpovedati svoji svobodi, se zapleteta v diskretno romanco, ki pa kmalu nobenemu od njiju ni dovolj.
Španska avtorica zna s svojim pripovedovanjem, čutnostjo (in na vseh pravih mestih s humorjem) pričarati čudovite pripovedi iz angleške visoke družbe in se lahko brez zadržkov kosa z najbolj priljubljenimi ameriškimi avtoricami zgodovinskih ljubezenskih romanov

Klara Jarc, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...