Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubezenski roman

Ivana Sajko
Ljubezenski roman
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-241-981-3
Naslov izvirnika Ljubavni roman
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Polona Glavan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
140 g
120 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > leposlovni roman
hrvaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljubezenski roman ni (zgolj) ljubezenski roman, ampak tudi in morda predvsem generacijski roman. »Pisati sem ga začela tako rekoč iz nič,« pravi pisateljica. »Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj. Pet kar najbolj odprtih motivov in nešteto možnosti, ki jih odpirajo.« Ženska in moški sta mlad par z otrokom in najemniškim stanovanjem, igralka in pisatelj z visoko izobrazbo in brez zaposlitve, ›tukaj in zdaj‹ pa je od tranzicije razdejana Hrvaška, kjer peščica bogatih ne razume množice lačnih; situacija, skratka, ki je dobro znana tudi pri nas. Toda subtilen in natančen prerez družbenega trenutka, ki se večkrat zazdi brezupen, se vendarle izteče v tisto, kar vedno in povsod ponuja smisel in upanje – ljubezen.

Recenzija Bukla

Na trenutke grotesken roman, ki zaradi aktualne družbene tematike pritiče tudi slovenskemu prostoru in času, čeprav ga je avtorica geografsko umes tila na območje naše sosednje države. Hrvaška pisateljica in gledališka režiserka v njem jedrnato in ostro povzema sodobno odnosnostno ali, širše, ekonomsko-socialno problematiko. Moški in ženska z otrokom, ujeta med želeno harmonijo partnerskega odnosa in neizprosno realnostjo, ki od njiju terja vsakodneven boj za osnovne dobrine. In plačevanje mesečne najem nine za pretesno luknjo, v kateri vsi trije obstajajo. Ne živijo. Obstajajo. V to njihovo navidezno brezupnost in skelečo realnost pa vsakokrat učinkovito zareže z na videz utopično idejo o boljšem in lepšem jutri, o prihodnosti, kjer bo trpka preteklost končno le še spomin, kateremu se bosta on in ona, zaljubljena in ljubljena, nekoč »samo še smejala«. Stvarno branje za zaupanje v izjemno moč človeških odnosov. Tudi ko postanejo vsakdanji.

Diana Volčjak; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...