Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Midva
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4079-5
Naslov izvirnika Us
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Nataša Müller
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
530 g
451 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > leposlovni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman, ki bo spremenil vaš pogled na družino.

»Veselil sem se, da se bova skupaj postarala. Ti in jaz, da se bova skupaj postarala in skupaj umrla.«»Douglas, kateri človek pri zdravi pameti se veseli česa takega?«
Ko Douglasu žena Connie pove, da se mora, zdaj ko se bo njun sin odselil, »znova najti«, jo Douglas razume. Ne razume pa, ko Connie oznani, da njen načrt ne vključuje njega in da ga zapušča. Douglas zato sklene, da bodo njihove zadnje skupne počitnice nepozabne: vsi trije se bodo še bolj zbližali, pridobil si bo sinovo spoštovanje in znova osvojil Conniejino srce.
Hoteli so rezervirani, vozovnice kupljene, načrt potovanja pripravljen.
Le kaj bi šlo lahko narobe?

David Nicholls (1966) je britanski pisatelj in scenarist. V slovenščini je izšel že njegov roman En dan, po katerem so posneli tudi film. Roman Midva je leta 2014 prišel v širši izbor za nagrado man booker, Nicholls pa je z njim postal britanski avtor leta.

Recenzija Bukla

Prevod novega romana angleškega pisatelja Davida Nichollsa (1966), pri nas že znanega po delu En dan, ki so ga prelili tudi v filmsko uspešnico (ob izidu Midva je En dan izšel v prenovljeni podobi kot žepnica), se vsebinsko tudi tokrat umešča na presečišče drame in romance in raziskuje tegobe rutinskega življenja poročenih parov. Glavni junak zgodbe je Douglas, pretirano redoljubni raziskovalec v srednjih letih, ki ga žena Connie nekega večera malo pred tem, preden njun edini sin odide na študij, seznani z dejstvom, da ga bo morala zapustiti, saj ob njegovi zapetosti ni mogla uresničiti svojega odprtega in spontanega duha. Vseeno pa se kot družina še zadnjič odpravijo na poprej načrtovano potovanje po Evropi. Najstniški sin z družbo staršev ni pretirano zadovoljen, zato jo kmalu ucvre po svoje, kmalu zatem pa poči tudi med zakoncema in Douglas na poti ostane sam. Je to zanj priložnost, da končno poišče stik s sinom in s samim seboj? Domišljeno.

Samo Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...