Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Naslednje leto v Havani

Chanel Cleeton
Naslednje leto v Havani
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4363-8
Naslov izvirnika Next Year in Havana
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maja Lihtenvalner

Tehnične lastnosti
mehka vezava
368 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Američanka kubanskega rodu po smrti babice, ki jo je oboževala, odpotuje v Havano, da bi spoznala svoje korenine ‒ in razkrije družinsko skrivnost, zakopano vse od revolucije ...
Havana, leta 1958. Hči sladkornega magnata, devetnajstletna Elisa Perez, se giblje v najvišjih krogih kubanske družbe, kjer je skoraj povsem zaščitena pred čedalje hujšim političnim vrenjem v državi ‒ dokler se ne zaplete v strastno razmerje z gorečim revolucionarjem …
Miami, leta 2017. Svobodna novinarka Marisol Ferrera je odraščala ob romantičnih zgodbah o Kubi, ki ji jih je pripovedovala pokojna babica Elisa; ta je bila med revolucijo skupaj z družino prisiljena zapustiti Kubo. Elisina zadnja želja je bila, da Marisol raztrese njen pepel v deželi, kjer se je rodila.
Marisol prispe v Havano, kjer odkrije brezčasno lepoto otoka, pa tudi napeto politično ozračje, ki vlada v državi. A ko bodo na plano prišle kočljive družinske skrivnosti in se bo Marisol zagledala v moškega, ki tudi sam marsikaj skriva, bo prav s pomočjo naukov iz babičine preteklosti razumela, kaj v resnici pomeni biti pogumen.

Recenzija Bukla

Politična zgodovina Kube v poznih petdesetih letih prejšnjega stoletja je bila precej zapletena in v resnici ni tako oddaljena, da ne bi še vedno zvenela v ljudeh, ki so jo resnično občutili. Avtorica, sicer rojena na Floridi, je odraščala ob zgodbah eksodusa svoje družine s Kube po revoluciji in zato je ta večplastni roman še kako prežet tudi z njeno osebno zgodovino. Na eni ravni tako lahko beremo roman kot dve časovno ločeni in skoraj neuresničljivi ljubezenski zgodbi, ki ju pišeta dve ženski iz različnih generacij. Babica Elisa je morala kot mlado dekle leta 1959 skupaj s svojo bogato družino pred novim režimom iz Havane ubežati v ZDA, njena vnukinja Marisol pa skoraj šestdeset let kasneje (leta 2017) iz Miamija odpotuje na Kubo, da bi tam raztresla pepel svoje ljube babice … Skozi odnose med glavnimi protagonisti zgodbe pa na drugi ravni lahko spoznavamo zgodovinsko ozadje in politične razmere v tedanji in tudi sodobni Kubi, hkrati pa držimo pesti, da bi se vsaj eden od romantičnih zapletov srečno končal. Sijajen roman, ki prekipeva od prepovedanih ljubezni, družinskih skrivnosti in velikega poguma, je v izbor svojega knjižnega kluba vzela tudi Reese Whiterspoon.

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...