Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nekje blizu sreče

Lia Louis
Nekje blizu sreče
13,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-90-9
Naslov izvirnika Somewhere close to happy
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Irma Kukovič
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
370 g
412 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > ljubezenski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Pismo iz preteklosti bi utegnilo rešiti misterij njenega življenja! Lizzie James je srečna. Ima stalno službo (s stalnim dotokom prigrizkov), še iz srednje šole ima isti krog najboljših prijateljev in vsak četrtek preživi v objemu družine. Lizzie ima rada svoje nezapleteno življenje.

Potem pa nekega dne prispe pismo od njene prve ljubezni, Romana. Pismo nosi datum, ko je pred 12 leti izginil. Ko Lizzie razvozla skrivnost iz pisma, izve, kaj se je zgodilo leta, ko je njeno življenje razpadlo – in vse poti jo naenkrat vodijo nazaj k Romanu.

Lizzie James je mislila, da je srečna ali da je vsaj nekje blizu sreče. Zdaj pa ni več prepričana.

Recenzija Bukla

Zgodba, ki se sicer začne čisto klišejsko – z odpiranjem pisma, ki se je v preteklosti izgubilo, nato pa nenadoma spremeni tok zgodovine – se hitro razvije v dodelan prvenec, ki ga je spisala 30-letna Britanka, sicer večkrat nagrajena blogerka, zdaj pa tudi avtorica mednarodne uspešnice. V središče pozornosti je postavila Lizzie James, »poštirkano« junakinjo, ki ima popolnoma urejeno življenje z redno službo, zvestim krogom prijateljev še iz mladosti in ljubečo družino. Potem pa prejme pismo svoje prve ljubezni, Romana, ki je pred dvanajstimi leti izginil v neznano. Knjiga ganljivo razplete zgodbo o odraščanju, prvi ljubezni in pomembnosti prijateljstva, obenem pa se z občutkom dotika problematike duševnega zdravja. Ne preseneča, da je bil tako zverzirano napisan prvenec pozitivno sprejet tako med bralci kot kritiki in da so se za avtoričin drugi roman Dear Emmie Blue hipoma navdušile založbe po svetu; prodan je bil že v desetih državah. Upamo, da se ga bomo kmalu razveselili tudi v slovenščini.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...