Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Novorojen
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2261-6
Naslov izvirnika Venuto al mondo
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Anita Jadrič
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,8 x 15 cm
910 g
669 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pretresljiva zgodba o ljubezni, vojni, materinstvu in upanju.

Glas iz preteklosti v Gemmi zbudi plaz spominov, zato se skupaj s sinom Pietrom poda na pot upanja iz rodnega Rima v Sarajevo, da bi ga poučila o deželi njegovega rojstva in Diegu, očetu, ki ga ni nikoli spoznal. V tem z vojno zaznamovanem mestu pa jo čaka osupljivo razkritje, ob katerem bo spoznala vso razsežnost svoje izgube, srhljivo grozo vojne in odrešilno moč ljubezni.

Ta aktualna zgodba prodira globoko v pore ljubezni, materinstva, vojne in miru. Je zgodba vseh nas, saj roman opisuje čustvene in družbene viharje našega časa in prostora. Predvsem pa ponuja tiho upanje, da se iz kaosa vsesplošnega zla lahko nepričakovano rodi nov začetek, za katerega se je vredno boriti.

Recenzija Bukla

Večplastna ljubezenska zgodba vas bo z nepričakovanimi dramaturškimi zasuki tako intenzivno zagrabila, da boste med branjem zadrževali sapo. Nepričakovana spominska razstava fotografij v Sarajevu se izkaže za primerno priložnost, da bi Italijanka Gemma svojemu šestnajstletnemu sinu Pietru lahko razkazala kraje, kjer je s pokojnim možem Diegom prebivala v času sinovega rojstva. Najstnik svojega očeta ni nikoli srečal in zato ni bil preveč naklonjen potovanju na ozemlja bivše Jugoslavije, Gemmo pa je srečanje s prijatelji iz grozljivih časov razpada jugoslovanske države in brutalne balkanske vojne povleklo v obujanje boleče preteklosti, ko je z vsem srcem ljubila mladega fotografa Diega in mu sledila na njegovih poteh. Vse skupaj se je začelo sredi osemdesetih let, v času sarajevskih olimpijskih iger, ko sta se Gemma in Diego družila s sarajevskimi boemskimi dušami, še posebej pa z mladim poetom Gojkom, ki je bil nesrečno zaljubljen v Gemmo. V želji, da bi si ustvarila topel dom in ga napolnila z ljubeznijo sta se Gemma in Diego potem vrnila v Italijo, a je življenje zanju izbralo drugačno pot, saj sta se morala soočiti z Gemminimi težavami pri donositvi otroka. Da bi zakrpala raztrganine v svojem srcu, sta se čez nekaj let znova znašla v bosanskem glavnem mestu, tokrat sredi vojne vihre, ki je postavila povsem drugačna pravila življenja ... Večkrat nagrajena priznana italijanska pisateljica je zgodbo zasnovala v času, ko so v svet (in v Rim, kjer živi z družino) prihajale grozljive novice o nasilju v Sarajevu, in ker je sama takrat pričakovala otroka, je veliko razmišljala o nosečih ženskah iz tistih krajev. Pozneje je zgodbo nadgradila z obiski Bosne in Hercegovine in z zgodovinskim raziskovanjem vojnim dogodkov, pogovarjala se je s preživelimi pričami in nastala je živa zgodba, ki zadene v srce in je tako prepričljiva, da bi lahko bila tudi resnična. Podobno kot po njeni prejšnji zgodbi Ne premikaj se je tudi po romanu Novorojen njen mož Sergio Castelitto posnel film s Penelopo Cruz v vlogi na videz krhke, v resnici pa močne ženske, ki se z novorojenčkom prebije iz pogorišča vojne v svobodno Italijo, tam pa zaživi novo življenje. Intimna, globoka pripoved, ki vzbuja upanje, da se tudi trpke zgodbe lahko obrnejo proti soncu.

Renate Rugelj, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...