Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen

Resnična zgodba
Per J. Andersson
O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo veliko ljubezen
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3460-5
Naslov izvirnika New Delhi - Borås
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Petra Anžlovar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
314 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
biografije in spomini
švedsko leposlovje

Založnik o knjigi

Pikej, mladi indijski študent umetnosti, ki si služi kruh z risanjem portretov, leta 1975 v New Delhiju naključno spozna Švedinjo Lotto in se nesmrtno zaljubi vanjo. Ko se Lotta v predelanem Volkswagnovem kombiju s hipijskimi prijatelji vrne na Švedsko, se Pikej hitro odloči, usede na staro kolo in odpelje za njo … Resnična zgodba pripoveduje o neverjetni usodi Indijca brez kaste, nedotakljivega Pradjumna Kumarja, imenovanega Pikej. Rodil se je v osrčju indijske džungle, preživel otroštvo med kobrami in drugimi eksotičnimi živalmi ter se po številnih preprekah in zapletih vpisal na umetniško šolo v New Delhiju. Čeprav je bil velikokrat brez hrane in je spal pod mostom, je vztrajal in njegovo nadarjenost za risanje portretov so opazili številni ljudje. Tudi svetlolasa tujka, ki se je nekega večera pojavila ob njegovem slikarskem stojalu in mu v trenutku ukradla srce.Ker so mu ob rojstvu prerokovali, da se bo poročil z žensko, ki ne bo iz njegove države, Pikej po Lottinem odhodu vzame usodo v svoje roke. S starim kolesom v obratni smeri prevozi hipijsko pot, po kateri so mladi zahodnjaki prihajali iskat razsvetljenje na Vzhod, in se po 7000 kilometrih puščave, gora, savane in urbanih mest znajde pred svojo drago. In njenim svetom. Popolnoma drugačnim od njegovega ...

Nepozabna zgodba, ki vrača vero v človeštvo in moč ljubezni.

Recenzija Bukla

Popotne in kolesarske zgodbe se po navadi odvijajo v smeri od zahoda proti vzhodu, v njih pa zahodnjaki pripovedujejo, zakaj so se odpravili na Bližnji, Srednji ali Daljni vzhod. Mednarodna uspešnica O Indijcu, ki se je s kolesom peljal vse do Švedske, da bi tam znova našel svojo ljubezen, pa se odvija v obrat ni smeri in v še bolj dramatičnem tonu, saj je podložen z nesmrtno ljubeznijo. Pikeju (skrajšana različica večdelnega Indijčevega imena s kar 373 črkami) je bilo že v zibki prerokovano, da se bo poročil z žensko, ki ni iz njegove države. Prerokba pa dobi svoj odmev v trenutku, ko sredi sedemdesetih let do njega kot slikarja osebnih portretov v New Delhiju, ki je upodobil tudi indijskega predsed nika, pride Švedinja Lotta. Ta je že od malega kazala zanimanje za eksotične dežele in ljudi, zato jo pritegne Pikejevega ognjevitost in z njim preživi nekaj časa, potem pa se s svojimi hipijevskimi prijatelji vrne domov na Švedsko. Pikej ne zdrži dolgo brez nje, zajaha kolo in se odpravi na sedem tisoč kilometrov dolgo pot, na kateri pokaže vzdržljivost in iznajdljivost. Pri potovanju, katerega romantični cilj je na Švedskem, uporablja vsa pomagala, od tovornjakov, na katere naloži svoje kolo, do letala in vlakov, dokler se končno spet ne sreča z Lotto. Seveda pa Pikej ne računa, da ima pri njej tudi tekmeca, švedskega domačina … Vse drugo je zgodovina, ki jo je v knjigo zaokrožil novinar in pisatelj Per J. Andersson, ki se posveča predvsem Indiji.

Samo Rugelj, Bukla 134-135

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...