Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Obračun ob polni luni

Ljubezenska povest bojevnika iz časa nastanka situle z Vač
Ivan Sivec
Obračun ob polni luni
33,10 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ico
Zbirka Slovenska zgodovina
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7069-05-1
Fotografije Zvonimir Kolenc, Ivan Sivec
Ilustracije Tina Švajger Sivec
Spremna beseda Vojka Cestnik, Zvonimir Kolenc, Zvonimir Kolenc

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
820 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pisatelj IVAN SIVEC nas v prvem tovrstnem ljubezenskem romanu pri nas popelje daleč v pretekle čase, med prebivalce višinskega gradišča nad Vačami in v druge kraje ob znameniti jantarski poti, vse do Hallstatta in Baltika.

Tudi pred dva tisoč petsto leti so namreč živeli ljudje, ki so – podobno kot mi – z veseljem delali, na veliko ustvarjali in se imeli radi. Nad Vačami je obstajalo eno večjih gradišč, v katerem je živelo okoli dvesto prebivalcev. Bili pa niso samo dobri pastirji in kmetje, temveč so izdelovali tudi izvrstne predmete iz železa. Prav v tem gradišču pa je nastala tudi svetovna znamenitost, bakrena vedrica (situla).

Roman, namenjen tako mladini kot starejšim bralcem, je obogaten z mnogimi dramatičnimi zapleti, živahnimi ljubezenskimi zasuki ter s podrobnimi opisi življenja, dela in obredja tistega časa. Razgibani domišljijski pripovedi so dodani številni slikovni dokumenti Narodnega muzeja Slovenije, Muzeja Petra Svetika z Vač in Muzeja iz Hallstatta, zgodovinska dejstva prof. Zvonimirja Kolenca in uporabljena literatura. Priobčeni pa sta tudi dve izjemni spremni besedi: prva iz znanstvene zakladnice arheologinje dr. Vojke Cestnik, druga pa izpod peresa etnologinje in kulturne antropologinje prof. Anka Kolenc in prof. Zvonimirja Kolenca.

Recenzija Bukla

Ivan Sivec, slovenski pisatelj z največ napisanimi knjigami, je eden od redkih, ki v slovenski (pra)zgodovini vedno znova najde obilo uporabnih motivov, ki jih nato obdeluje v svojih knjigah, zasnovanih za širok krog bralcev. Tako je v bližnji preteklosti naredil s tetralogijo Rimljani na naših tleh in pentalogijo knjig o Celjskih grofih. Tokrat pa se je podal v Vače, ki se ponaša z vaško situlo, slovensko in svetovno arheološko znamenitostjo, staro približno 2500 let. Okoli obdobja, v katerem je nastala, je spletel ljubezensko, akcijsko in z mnogimi preobrati posejano zgodbo, v njej pa bralcu obenem predstavi tudi način življenja v tistem času ter dramatične okoliščine, ki so jim bili pogostokrat izpostavljeni prebivalci gradišča, kjer se odvija pripoved. Roman, ki ga lahko berejo tako mladi kot malce starejši!

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...