Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Projekt Rosie

Graeme Simsion
Projekt Rosie
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3021-5
Naslov izvirnika The Rosie Project
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Tea Mejak
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
520 g
328 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Devetintridesetletni profesor Don je samski, inteligenten in v formi. Po logiki bi moral privlačiti najrazličnejše skupine žensk, vendar temu ni tako. Ima aspergerjev sindrom, blažjo obliko avtizma, vendar se tega ne zaveda. Ko se odloči, da je čas za poroko, k temu projektu pristopi znanstveno. Da bi lažje našel pravo partnerko, sestavi večstranski vprašalnik (Petintrideseto vprašanje: Ali jeste ledvičke? Pravilen odgovor je c) občasno.). Večino žensk lahko izloči v manj kakor štiridesetih sekundah. Potem pa se pojavi Rosie, ki bi pogrnila že pri prvem vprašanju. Vendar mu pridejo na misel trije razlogi, zaradi katerih bi se moral z njo znova dobiti. Bralec sede na vrtiljak zabavnih zapletov in tuhta, ali bo temu nenavadnemu junaku, ki nakupuje, se prehranjuje in druži v skladu s strogim urnikom, uspelo omrežiti čustveno, vihravo in povsem neavtistično Rosie.

Recenzija Bukla

Genialni profesor genetike, Don Tilman, že od rojstva trpi za posledicami aspergerjevega sindroma, kar mu po eni strani omogoča, da z računalniško natančnostjo upravlja svoje življenje, po drugi pa mu zaradi pomanjkanja ustreznega čustvovanja prinaša težave v vsakdanjih človeških odnosih. Njegovo urejeno življenje se obrne na glavo, ko se s pomočjo znanstvenega vprašalnika odloči poiskati primerno ženo. Kadilke, vegetarijanke, zamudnice in vse druge neustrezne kandidatke zlahka izloči v eni minuti. Potem pa se pojavi Rosie Jarman, ki ima vse možne »napake«, povrhu pa je še simpatična in duhovita. Nenavadna in optimistična knjižna uspešnica avstralsko-novozelandskega avtorja je nastala najprej kot scenarij in dokazuje, da formula za ljubezen ne obstaja.

Renate Rugelj, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...