Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pusti otrokom, naj se smejejo

Azra Širovnik
Pusti otrokom, naj se smejejo
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4630-8
Naslov izvirnika Pusti djecu nek se smiju
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Azra Širovnik
Urejanje Tatjana Cestnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
390 g
296 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > leposlovni roman
bosansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Pusti otrokom, naj se smejejo je rahločutna, pronicljiva pripoved o čustvenem, duhovnem in telesnem zorenju mlade žene. Pravkar poročena Nerma se z možem Matjažem in sedemmesečnim dojenčkom preseli iz Ljubljane v zakotno mestece na slovenskem podeželju. Zakonca v novem okolju čaka vrsta preizkušenj na vseh življenjskih področjih: v službi, družbi in medsebojnem odnosu. Se bo Nermi in Matjažu posrečilo obvarovati ljubezen in zakon?

Azra Širovnik je bila rojena v Banjaluki, že od študentskih let pa živi v Sloveniji, kjer je izdala sedem uspešnih in zelo priljubljenih romanov. Pusti otrokom, naj se smejejo je po nastanku med njenimi zgodnjimi besedili, prvič pa je bilo objavljeno leta 2015 v avtoričini materinščini. Za to izdajo je roman sama prelila v slovenščino.

Recenzija Bukla

Pisateljica Azra Širovnik, ki je že v devetdesetih letih pisala romane v slovenščini, znana pa je tudi po precej žgečkljivih in težkih ali provokativnih temah, nam tokrat predstav lja eno svojih zgodnejših del, ki je nastalo v njeni materinščini, vse smernice njenega kasnejšega ustvarjalnega zanimanja pa so bile v njem že nakazane. Gre za intimno in iskreno pripoved o dozorevanju mlade Nerme, ki pride iz Bosne na študij ekonomije v Ljubljano, kjer se mora poleg jezika priučiti tudi manj prijaznih podalpskih navad. Zaradi številnih karakterističnih detajlov delo spominja na avtobiografski zapis (v resnici avtoričinega življenja ne poznam). Lepa in bistra junakinja bralca hitro povleče v vrtinec čustvenih izpovedi, mladostne razigranosti in idealizma, sklepanja novih prijateljstev pa tudi študijske zagnanosti, spoznavanja slovenske literature in strastne ljubezni s postavnim športnikom Matjažem. Študentska poroka s kuhanja neveščo Bosanko ljubljanski tašči ni pogodu, še manj pa je zadovoljna, ko se njen ljubi sin z ženo in dojenčkom odseli v zakotni Gradec, a mlada družinica si želi poiskati in zgraditi samostojno pot. Poleg zapletenih partnerskih in družinskih razmerij si morata mlada dva urediti še položaj v službi, v novem okolju in v družbi, kar pa seveda ne gre brez težav. Kmalu začneta bolje razumeti živlenje, pa tudi besede njenega očeta, ki jih je avtorica premišljeno izbrala za naslov romana ...

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...