Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tigrov grič

Sarita Mandanna
Tigrov grič
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-577-8
Naslov izvirnika Tiger Hills
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Lili Potpara
Urejanje Maja Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
15,5 x 23,5 cm
1.040 g
567 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kodagu na jugu Indije je slikovita pokrajina osupljive lepote. Piše se leto 1878. Devi, prvo deklico, ki se je po več kot šestdesetih letih rodila v družini Načimanda, obožuje vsa družina. Devi se spoprijatelji z Devano, nadarjenim dečkom, čigar mati je umrla v tragičnih okoliščinah. Otroka postaneta neločljiva, »kot jajci v gnezdu«, skupaj odraščata sredi bujnih pragozdov, med valovitimi griči in bogatimi kavnimi plantažami, v varnem zavetju razširjene družine, že stoletja zakoreninjene na svoji zemlji. Njuna skupna prihodnost se zdi zagotovljena, a se vse spremeni nekega večera, ko Devi prvič uzre Mačuja, junaškega lovca na tigre. Čeprav je Devi še otrok, Maču pa mladenič, si Devi priseže, da se bo nekega dne poročila z njim.
V romanu spremljamo življenje treh rodov družin Kambejmada in Načimanda od leta 1878 do začetka druge svetovne vojne. Avtoričin bogat jezik nam prislika barve in vonje Kodaguja, oriše del indijske kolonialne zgodovine, tradicije tamkajšnjih ljudi ...
Tigrov grič je brezčasna pripoved o ljubezni, o usodnih odločitvah in njihovih daljnosežnih posledicah.

Recenzija Bukla

Živopisno obarvana indijska pripoved o nesojeni ljubezni in njenih tragičnih posledicah bralca neustavljivo povleče skozi več rodov dveh indijskih družin. Začne se konec devetnajstega stoletja z rojstvom težko pričakovane deklice Devi, ki jo obožuje vsa družina, še najbolj pa njen tihi in sramežljivi prijatelj Devana. Otroka sta pri igri tako rekoč neločljiva, skupaj obiskujeta tudi vaško šolo, kjer misionar odkrije, da je Devana zelo nadarjen, in zato mu omogočijo šolanje v mestu, njune poti pa se ločijo. Devi, pogumna lepotica, vztrajno zavrača svoje snubce, saj se je že pri desetih letih odločila, da se bo poročila z Mačujem, junaškim lovcem na tigre, s katerim sčasoma res vzpostavi romantično razmerje. Medtem pa je še vedno občutljivi Devana na medicinski šoli izpostavljen grozljivemu nasilju tiranskih kolegov, zaradi česar počasi zdrsne v blaznost. Ko se vrne v vas, se odvije šokantna serija dogodkov, strto srce, uničena idila, prisilna poroka, prevare, nasilje in obžalovanje. Prvenec mlade indijske Američanke je med nominiranci za najboljši azijski roman letošnjega leta.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...