Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uročena

Srednjeveška trilogija, knj. 3
Elizabeth Lowell
Uročena
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7035-92-6
Naslov izvirnika Enchanted
Leto izdaje izvirnika 1994
Prevod Anja Bakan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
450 g
508 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
leposlovje > zgodovinski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Simon Zvesti si je prisegel, da se ne bo nikoli zaljubil, kajti ljubezen bojevnika oslabi. S prelepo Ariane se bo tako poročil iz dolžnosti, to pa je tudi vse. A ko jo prvič zagleda, se v njem zdrami vse prej kot zgolj občutek dolžnosti.

Ariane se v Anglijo podaja po izdaji, ki jo je skoraj pokončala. Mladenka si ne želi nobenega moškega in nikomur ne zaupa, o njenem gorju pa govorijo le žalobne melodije, ki jih izvablja iz svoje lire. S Simonom se poroči brez želje po zakonskih dolžnostih. Njun zakon naj bi Spornim deželam zagotovil mir, toda zgolj poroka ne bo dovolj.

Simon mora Ariane poučiti o strasti, ona mora njega poučiti o zaupanju. In oba se morata prepustiti opojnemu uroku ljubezni … sicer jima grozi smrt.

»Čisti užitek ... prečudovito, čarobno, čustveno in čutno.« - Romantic Times

»Prevzemajoče ... čutni prizori so vroči.« - Publishers Weekly

Recenzija Bukla

Zaključek Srednjeveške trilogije priljubljene ameriške avtorice, ki napete zgodbe piše že vse od leta 1975. V tem času je večkrat zamenjala žanr; več kot 50 izdanih romanov prehaja od kriminalnih detektivk in znanstvene fantastike do pisanega nabora romanc, tudi zgodovinskih, kamor spada predstavljena trilogija, ki sicer zajema prve v slovenščino prevedene naslove te plodovite avtorice. Ravno njene strastne zgodovinske romance imajo poseben čar, saj jih pogosto, tako kot v Uročeni, začini s ščepcem magije. V zaključku spremljamo Ariane, ki je obljubljena Simonu Zvestemu, a se poroke z neznancem ne veseli. Zamisel sicer tudi Simonu ni pogodu, a ker lahko edino njuna poroka zagotovi mir v deželi, oba nazadnje klonita. Pred njima pa je še dolga pot ... Pravljična romanca, ki vrne nekaj že poznanih junakov in smiselno zaključi čutno pripoved.

Vanja Jazbec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...