Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Veličastna zora

LaVyrle Spencer
Veličastna zora
35,90 € 35,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 1,08 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7076-11-0
Naslov izvirnika Morning glory
Leto izdaje izvirnika 1989
Prevod Irma Kukovič
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
680 g
580 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje
leposlovje > ženski roman
leposlovje > zgodovinski roman
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

V tej izjemno čustveni zgodovinski romanci izpod peresa avtorice številnih uspešnic se v ljubezni najdeta dve izgubljeni duši.

ELLY: V mestu ji pravijo Nora vdova Dinsmore. Toda Elly ne pusti, da bi ji njihove žaljivke prišle do živega – živi odmaknjeno življenje, ki ji je bilo položeno že v zibel, ko se je rodila kot nezakonska hči in odraščala kot skrita sramota svojih ekscentričnih starih staršev. Zdaj je sama, vdova z dvema sinoma in tretjim otrokom na poti.

WILL: V Whitney je prišel neko lenobno poletno popoldne, upajoč, da bo lahko pustil za sabo svojo težko preteklost. Vse življenje ga je nosilo kot nikogaršnji list, ki ga veter premetava po zraku, in tolklo, kot toča klesti pridelek na polju. Will pa še naprej vztrajno kljubuje surovosti polen, ki mu padajo pred noge, in še vedno upa, da bo nekje na svetu vendarle našel nežnost, po kateri žalostno hrepeni vse od rojstva, in dom, ki ga nikoli ni imel. Vse, kar potrebuje, je nekdo, ki mu bo dal priložnost. Potem WILL opazi ELLYJIN oglas: IŠČEM – SOPROGA.

Recenzija Bukla

Elly da oglas v časopis, da išče moža. Meščani se posmehujejo, saj je noseča mati dveh malčkov, ki je ostala sama na kmetiji, za vse le »nora vdova«. Prikaže se en sam kandidat – Will, ki je v iskanju dela pravkar prišel v mesto. Molčeči mladenič je sestradan, brez prebite pare, nikoli ljubljena brezdomna sirota. Za oba je ponudba v oglasu edina možnost preživetja. Potem pa se zgodi čudež. Will ob Elly prvič v življenju občuti človeško toplino, ki celi čustvene rane. Z zanosom izboljšuje zanemarjeno kmetijo. Našel je dom in družino! Ljubezen, ki vznikne, je nežna, trepetajoča in prežeta z vročim, sestradanim poželenjem. Življenje bi lahko postalo lepo, če ... če se ne bi iz ozadja že plazile grozeče sence preteklosti, če ne bi bili v mestu ljudje, ki jima ne želijo dobro, in če se ne bi njuni odročni kmetiji skokovito bližala vojna. Topla, optimistična zgodba o pogumu, prijateljstvu, družini in ljubezni.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...