Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Žena plantažnika čaja

Dinah Jefferies
Žena plantažnika čaja
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3568-8
Naslov izvirnika The tea planter's wife
Prevod Irena Furlan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
462 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

O knjigi

Žena plantažnika čaja je vznemirljiva in tankočutna izpoved mlade ženske, ki je prisiljena izbirati med dolžnostjo žene in materinstvom. Devetnajstletna Gwen se izkrca s parnika polna optimizma in hrepenenja po novem soprogu. Toda na Cejlonu jo sprejme zadržani in skrivnostni moški, prav nič podoben tistemu Laurenceu, v katerega se je zaljubila v Londonu. Ker zamišljeni in vase zaprti plantažnik čaja preživlja večino dni zakopan v delo, se njegova vedoželjna nevesta odloči svoj novi dom raziskovati kar sama. Med tavanjem po plantaži naleti na žalostne skrivnosti iz družinske preteklosti: na porumenelo poročno čipko in otroška oblačilca v zaprašeni skrinji ter prerasli grob, ki je čisto prevelik za odraslega človeka.Nato Gwen na Laurenceovo neizmerno veselje zanosi. Toda v porodni sobi mora mlada mati sprejeti grozljivo odločitev, za katero ne sme nihče izvedeti – še najmanj pa Laurence. Da bi Gwen obvarovala svoj zakon, zakoplje skrivnost in postane osamljena kot še nikdar. Bo Laurence lahko kdaj razumel to, kar je naredila?

Recenzija Bukla

Britanska pisateljica, rojena leta 1948 v Maleziji, je podpisala že štiri močno priljubljene romane – vsak izmed teh je bil preveden v številne jezike – njen največji uspeh pa je ravno Žena plantažnika čaja, roman, ki je v izvirniku izšel leta 2015 in bil kar šestnajst tednov mednarodna uspešnica na listi Sunday Timesa. Zgodba pripoveduje o devetnajstletni mladoporočenki Gwen, ki jo spoznamo na prelomnici življenja; na parniku opazuje svoj nov dom, Cejlon, kjer bo na veliki plantaži čaja živela z Laurenceom, očarljivim možem, ki ga je spoznala v Londonu. Ne zaveda pa se, da vse ne bo šlo po pričakovanjih. Najprej jo preseneti dušeča vročina Cejlona, žive barve in prevladajoči hrup zvoncev, hup in insektov, nato pa še njen izbranec, ki jo pričaka zadržan in skrivnosten, čisto drugačen kot ljubeči mož, ki jo je osvojil v Londonu. Medtem ko se Gwen sprašuje, kaj se je spremenilo, v hiši najde zaklenjena vrata, spravljene zaprašene obleke in na vrtu majhen neoznačen grob. Na vsakem koraku skrivnost … Koliko jih lahko prenese njen zakon, ki se je sprva zdel kot iz škatlice?

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...