Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ne sprašujte za pot

Blodnik po Istri
Teja Kleč, Tamara Langus, Agata Tomažič
Ne sprašujte za pot
26,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Društvo za dolgovezenje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-290-419-7
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Milanka Fabjančič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 16,5 cm
550 g
256 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje
turizem in vodniki
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Blodnik po Istri je nabor žanrsko zelo raznolikih tekstov, od parodije na ocenjevanje restavracij, do nežnih proustovskih utrinkov o izgubljenem času, mehke pornografije, biografskih študij zanimivih osebnosti in pravljice o tem, kako je biti prikolica, ki v depoju čaka na svoje lastnike. Blodnik blodi ne le v prostoru, temveč tudi v času. Pogosto pa niti ne loči med resničnostjo in fikcijo – kar je njegov največji adut, saj se mu tako podaljša rok uporabe malone do neskončnosti. Od Blodnika ne pričakujte preveč stvarnih informacij, lahko pa se nadejate dobrega branja, slogovno izbrušenih besedil in obilice duhovitih dovtipov. Sicer pa bo bolje povedal prekaljeni novinar in pisec potopisov, Ervin Hladnik Milharčič: "Če bomo na pot vzeli samo sončna očala, kreditno kartico in eno knjigo, naj bo knjiga Blodnik po Istri. Z njo se bomo izgubili že za prvim ovinkom, veličastno zašli in ne bomo več znali nazaj domov. Ena tistih knjig, s katero ti izgubiš smer, pot pa najde tebe."

Recenzija Bukla

Istra še zdaleč ni samo njena obala, obmorska mesteca, apartmaji in plaže, temveč ta polotok v svoji notranjosti skriva obilo priložnosti za preživljanje časa ter poglabljanje v svoje kulturne in zgodovinske posebnosti. Nekega dne so se avtorice te knjige na kosilu v Červarju odločile, da bodo napisale svojevrsten in nekonvencionalen vodnik po Istri in njenih posebnostih. V nasled­njem letu so se lotile »Istra-živanja« in obiskovanja ter popisovanja bolj in tudi manj znanih tamkajšnjih krajev, rezultat pa je Blodnik po Istri, eklektična mešanica humornih zapisov o istrskih mestecih in vasicah, ki so Slovencem večinoma neznana (recimo Dvigrad), utrinkov in spominov na junake teh krajev (denimo Mate Parlov) ter ugotovitev, da tudi tod cveti svojevrsten spolni turizem (denimo v Istarskih toplicah). Izvirno!

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...