Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Piarovka

Petja Rijavec
Piarovka
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-272-163-3
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Petra Tomše

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
540 g
231 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Taja sprejme službo piarovke županskega kandidata, Domna Juhca, ki s figo v žepu obljublja rešitev romskega vprašanja in preobrazbo Grosuplja iz podaljška Ljubljane v najlepše mesto v Evropi. Pot do zmage tlakujejo lokalne zveze in poznanstva, kočljive protiusluge ter spretno komuniciranje z vsemi, ki jih potrebuje, da bi se povzpel na vrh. Taja, ki se začasno iz Ljubljane preseli v Grosuplje, začrta komunikacijsko strategijo predvolilne kampanje v mestu glasnih veselic in kurjenja kablov ter skuša krmariti med šefom, ki od nje pričakuje prodajanje megle, ter novinarji, ki imajo vedno kopico neprijetnih vprašanj. Pri tem se sooči s pregovorno provincialno miselnostjo manjšega kraja. S sodelavcem Simonom se zaplete v strastno telesno razmerje, dokler povsem naključno ne odkrije umazanih nečednih poslov, ob čemer se ji obrne želodec. In se odloči, da je prišel čas, da začne komunicirati dejstva in predvsem resnico. Pri tem pa odkrije tudi novo ljubezen …

Roman se na hudomušen, sarkastičen in zabaven način z nekoliko romanesknega pretiravanja sprehaja po minikozmosu naše soseščine, saj je postavljen v slovensko okolje – Grosuplje. Loteva se družbenih stigem, kot je romska problematika v Grosuplju, opisuje korupcijo na lokalni ravni (v sklopu županskih volitev), razkriva nečednosti in sprenevedanje lokalnih elit ter skozi zgodbo protagonistke Taje, ki postane piarovka po vsej verjetnosti bodočega grosupeljskega župana, bralca s pomočjo bogatih avtoričinih izkušenj popelje v raznolikost in zakulisnost naslovne teme – piarja oziroma odnosov z javnostmi. Fiktivna zgodba, ki bi bila lahko tudi resnična, predvsem pa bo navdušila z napetim dogajanjem, začinjenim s ščepcem erotike, s slogovno dovršenostjo, z obilico humorja in zabavnih preobratov.

Recenzija Bukla

Odpoved dobre službe v agenciji za stike z javnostmi, selitev iz prestolnice v Grosuplje in spoznavanje političnega sveta – to je le nekaj velikih korakov, ki jih čez noč napravi mlada Taja, ko sprejme izziv in postane piarovka županskega kandidata Domna. Zaradi svoje profesionalnosti in predanosti delu brez večjih težav preživi porodne krče. A bolj ko postaja domača v cirkusu županskih volitev, bolj prepoznava številne sence, ki lebdijo nad navidezno popolnimi županskimi kandidati. Ko se že zdi, da bo na volitvah zmagal Tajin šef, in ko njegov tabor po tiho že slavi zmago, Tajo neko noč radovednost pripelje v Domnove poslovne prostore. Šokantno odkritje ima usodne posledice za številne vpletene … Tekoče napisani prvenec pisateljice, ki je, kajpada, po poklicu strokovnjakinja za stike z javnostmi in zato v knjigo odlično preslika svoj dobro poznani, vsakdanji svet, navdušuje s slogom in tudi humorjem. Kratkočasno in zabavno branje (tudi) o zakulisju stikov z javnostmi!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...