Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pismo angleški kraljici

Vicenç Pagès Jordà
Pismo angleški kraljici

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6970-23-5
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Veronika Rot

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 12 cm
220 g
148 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
leposlovje

Založnik o knjigi

Večkrat nagrajeni katalonski pisatelj Vicenç Pages Jorda je s Pismom angleški kraljici ustvaril roman, ki deluje lahkotno, v ozadju pa skriva temeljito poznavanje zgodovine in posebnosti izjemnih posameznikov, ki so jo zaznamovali. Mikavno branje tako za mlade bralce, ki zgodovino šele spoznavajo, kot za odrasle, ki se kritični zazirajo v trenutek, v katerem bivamo.

Mladi Joan Ferrer skuje tako mogočen meč, da si ga poželi sam hudič, zato sklene z njim dogovor: meč mu preda v zameno za nesmrtnost in neusahljivo bogastvo. Kmalu ugotovi, da je biti nesmrten vse kaj drugega kot privilegij. Še posebej, ko se zave, da življenje teče mimo njega, ne da bi mu ga bilo dano v polnosti užiti.

Po tisočletju pregreh, skušnjav, bogastva in dolgočasja pristane v strogo varovanem angleškem zaporu. Krute usode ga lahko reši samo kraljica...

Recenzija Bukla

Je mošnja brez dna, iz katere lahko vedno potegneš toliko denarja, kot ga potrebuješ v danem trenutku, zares nekaj imenitnega? In prav tako tudi zavedanje, da si nesmrten? Joan Ferrer, junak tega nenavadnega in s humorjem prepredenega romana, bralcu že sredi zgodbe odločno zatrdi, da je nesmrtnost največje breme, ki si ga je lahko naložil. A kaj, ko takrat, ko je sklenil pakt s hudičem, tega ni vedel! Vse skupaj se je začelo v njegovih mladih letih, ko je v očetovi kovačnici izdelal meč, ki si ga je poželel sam hudič. V zameno zanj mu je ta izpolnil nekaj želja, ki pa Joana, kot se je izkazalo že kmalu, nikakor niso osrečile. Nasprotno! Junak, ki živi dobrih tisoč let, si na koncu želi le eno: dobiti nazaj nesrečni meč, s katerim bi rad končal svoje predolgo življenje. Priljubljeni in večkrat nagrajeni katalonski pisatelj v svojem pisanju ponuja odličen vpogled v tisočletje človeške zgodovine, ob tem pa pronicljivo prikaže junakov (čustveni) svet in njegovo usodo, ki si jo je – dobesedno! – skoval povsem sam. Kratkočasno branje z obilo možnosti za globlji razmislek!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...