Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Abeceda majhnih zgodb

Ivana Komel Solo
Abeceda majhnih zgodb
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Center za slovensko književnost
Zbirka Aleph
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6789-64-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Dodatna besedila Glorjana Veber

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
180 g
77 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ivana Komel v Abecedi majhnih zgodb avtentično raziskuje neposrednost pesniškega izraza in ga privede do najvišje točke, kar sicer pounamo že iz njenih prejšnjih pesniških zbirk. Na njegovem vrhu se sprehodi in spretno poigra s (samo)ironijo, zna se ponorčevati iz lastne sence, človeške naivnosti in zaslepljenosti. Ob vsem tem pa iz njene poezije diha nepokvarjenost otroškega duha, ki pesnico navkljub sesutim idealom, nosi proti prihodnosti...

Recenzija Bukla

Ivana Komel Solo ni novo ime na zem­ljevidu pesnic mlajše generacije; objavila je več pesniških zbirk, piše prozo, recenzije, strokovne članke. V Abecedi majhnih zgodb se srečujemo s poezijo, ki je »samotna dejavnost«, a seveda ne zmore, da ne bi prihajala na plan in se izrazila iz (do) bolečine. To je poezija črne resničnosti, kajti »Bog je po številu črk vedno manjši od Hudiča«. To je poezija, prepihana od monsuna, ki seveda že po definiciji prinaša dež, nujno potreben za premike, za novo rast, za življenje. To je poezija hrepenenja in ironije in iskanja doma v tujini: »Ko si v tujini, bodi kamen« in hiše ali kuće ali ­home-a. To je poezija smrti poezije: »Zadajala je smrt / lastnim pesmim.« Morda pa tudi ne, kajti pesmi, ko so poslane v svet, živijo lastno življenje, ne oziraje se na svinčnik, ki jih je napisal, ker: »Tako veliko dela je, // a tako premalo, / premalo časa še ostaja.« Še dobro, da so pesmi kratke in da dolgo odmevajo.

Sabina Burkeljca, Bukla 154

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...