Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Anatomija

Aljaž Koprivnikar
Anatomija
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Center za slovensko književnost
Zbirka Aleph
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6789-65-3
Naslov izvirnika Ανατομία
Leto izdaje izvirnika 2019

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
240 g
107 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Aljaž Koprivnikar, pesnik in literarni kritik, je bil rojen neke pozne aprilske noči v Ljubljani. Redno sodeluje z različnimi slovenskimi in mednarodnimi spletnimi portali ter literarnimi revijami. Pesniški prvenec, Ανατομία (Anatomija) je leta 2019 izdal pri grški založbi Vakxikon, sicer pa so njegove pesmi objavljene v različnih literarnih revijah in antologijah ter prevedene v angleški, češki, grški, hrvaški, nemški, portugalski, srbski in španski jezik. Trenutno živi razpet med več mesti; Ljubljano, Berlinom, Prago ter Lizbono. V prvo se vrača po slovensko literaturo, v drugem pripravlja antologijo mlade slovenske literature v nemškem prevodu, v tretji kot programski direktor vodi mednarodni literarni festival Microfestival, v zadnji pa poučuje na Faculdade de Letras.

Recenzija Bukla

Avtor, ki je že nekaj časa zelo aktiven na slovenski kulturni sceni, je svoj prvenec sicer izdal v grščini, v slovenščini pa se v knjižni obliki prvič predstavlja z zbirko Anatomija, ki prinaša močno in izčiščeno pesniško govorico. Zbirko sestavljajo posamezni cikli, vsak izmed njih naslavlja eno anatomijo (Anatomija družine, Anatomija osame, Anatomija dvojine itd.), en način izgradnje pesniškega sveta. Pesnik preseneča in navdušuje s svojo gostobesednostjo, ki je domala hipnotična, razgibanost pa zbirki ni v škodo, saj je Koprivnikar suveren na različnih ravneh, pa naj gre za bolj ironične in družbenokritične pesmi, ki se ne bojijo povedati kaj pikrega o stanju slovenske kulturne scene in pograjati odnosa slovenske javnosti do kulture, ali za nežnejše in intimnejše pesmi, posvečene družinskim in ljubezenskim prizorom.

Veronika Šoster, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...