Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Deklica s tisoč gubami

Nora Iuga
Deklica s tisoč gubami
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Študentska založba
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-242-382-7
Prevod Aleš Mustar
Urejanje Mitja Čander

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
390 g
215 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
romunsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Nikoli nisem skušala delati poezije, prišla je sama in mi narekovala,« pravi večno mlada romunska pesnica Nora Iuga, deklica s tisoč gubami, kot je naslov njeni zadnji pesniški zbirki, največja podpornica in idol najmlajše generacije romunskih pesnikov. V tej knjigi najdemo pregled njenega celotnega pesniškega opusa. Nora Iuga je maestro besede, ne obrtnik, saj jo vodi izključno navdih. Zanjo na svetu ni normalnosti, ni banalnosti, k vsemu lahko vedno primešamo sanje in življenje postane poezija. Vstopimo v nadrealistični svet Nore Iuge. Prepustimo se njenemu navdihu!

Recenzija Bukla

Romunska pesnica in pisateljica se je slovenskim bralcem že predstavila z romanom Šestdesetletnica in mladenič (2009), letos pa je poleg Francoza Jacquesa Roubauda nastopila kot častna gostja Dnevov poezije in vina na Ptuju. Ob tej priložnosti je izšel pričujoči izbor, ki predstavlja celovit prerez avtoričinega dosedanjega pesniškega ustvarjanja. Njena poezija je poplava nadrealističnih podob, asociativnih nizov, domišljenih prevezav – dokaz več, da poezijo res »narekujejo sanje«. Knjigo zaokroži duhovit esej, v katerem pesnica predstavi lastno poetiko in svoje razumevanje pesniškega navdiha.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...