Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dostop na odprto morje

Nina Kremžar
Dostop na odprto morje
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti - revija Mentor
Zbirka Prvenke
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7010-45-9
Leto izdaje izvirnika 2019
Spremna beseda Primož Čučnik
Urejanje Barbara Rigler

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 14 cm
150 g
92 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nina Kremžar, zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2018, se predstavlja s svojo prvenko, pesniško zbirko z naslovom Dostop na odprto morje. Uršljanka 2018 je bila istega leta tudi zmagovalka literarnih natečajev Rdeča nit in kulturno – gledališkega društva Reciklaža, letos pa je že zmagala na Pesniškem turnirju založbe Pivec ter postala vitezinja poezje. V spremni besedi z naslovom Samo šibko utripajoča beseda je državni selektor, pesnik in prevajalec Primož Čučnik zapisal: "Videti je in slišati je bilo, da je svoj dostop na odprto morje brez večjega napora našel tudi prvenec, ki ga držimo v rokah. To je lepa metafora, kajti kam drugam kot na neko jasnino pa se pride s poezijo, v primerjavi z mogočimi teminami proze. Vendar je vsakomur, ki se je kdaj prijel tega splava, po drugi strani jasno, da mojstrenje umetnosti izgube ni nikoli brez napora …". Gre za knjigo, ki je napisana z več glasovi in ki v svoji nadaktualnosti ter brezčasnosti zase išče svojo karanteno.

o avtorici

Nina Kremžar, leta 1993 rojena v Ljubljani, je zaključila magistrski študij anglistike in primerjalne književnosti. Svet najpogosteje odkriva skozi besede in jezik. Ko ne išče navdiha v tujih deželah, najraje živi in ustvarja v Ljubljani.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...