Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gradim gradove

Milan Šelj
Gradim gradove
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ŠKUC
Zbirka Lambda
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6751-98-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
210 g
91 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbrika Gradim gradove je sporočilno jasna: v poeziji in življenju, če je med njima sploh kakšna razlika, si je treba drzniti, premagati strah in - spregovoriti. Spregovoriti o marsičem, kar je potlačenega, kar se razlikuje od družbene norme. Molk je prelahka rešitev, pravi Šelj, in retorična vprašanja nesmiselna. Ustaljeni vzorci (religije, skrivaštva) še zdaleč niso najboljša izbira, četudi se včasih, vsaj na prvi pogled, zdijo najlažja. Tvegati je treba svobodo.

Recenzija Bukla

V dosedanjih zbirkah je bila v ospredju Šeljeva družbena angažiranost, tokrat pa pesmi vznikajo iz silovitosti življenja in razmišljanja o poeziji. Eno je vpeto v drugo – to je poezija, iz katere se cedijo telesni sokovi, kjer pesnik z enakim jezikom vstopa v ljubimca, in pesem, ker sta pesnjenje in ljubljenje eno. Pri obeh se razgalimo do konca. Nekje ob robu se pojavljajo še Kras, osamljenost, rahločutnost, zbadljiv pogled na starost …, skratka poezija, ki mora izhajati iz polnokrvnega življenja, sicer je sploh ne bi bilo.

Kristina Sluga, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...