Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Hamlet

Iztok Osojnik
Hamlet
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6952-89-7
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Andrej Hočevar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
270 g
186 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka Hamlet je gostobesedna, družbeno kritična in svetovljanska zbirka tega ne zgolj pesniškega alpinista, ki bralca vabi k energičnemu soočenju.
Iztok Osojnik – oz. zagonetni dr. i. o. – tudi v svoji zadnji pesniški zbirki Hamlet dokazuje, da se lahko njegovi značilni silovitost in volja do življenja, zaradi katerih njegova poezija bralca zdaj bolj resno, zdaj bolj zafrkljivo, predvsem pa igrivo in neutrudno sooča z vedno novimi, domiselnimi jezikovnimi klofutami, tudi po več kot tridesetih knjigah samo še stopnjujeta.
Medtem ko neki Iztok Osojnik piše eno pesem – nekje na svetu okoli 2h zjutraj – , njegov subjekt že pripravlja drugo, ki nanjo odgovarja in jo mogoče celo negira.

Recenzija Bukla

Iztoka Osojnika, ki se »skriva« za kraticami dr. i. o., ni treba posebej predstavljati.Tudi v tej zbirki ostaja zvest svojemu pesniškemu glasu, ki kljub kilometrini (okoli 30 pesniških zbirk) še vedno izraža neusahljivo voljo do življenja, prepoznava njegovo Lepoto, hkrati pa, pogosto na zafrkljiv, ciničen, tudi absurden način (»/.../ ker sem zadnjič pozabil glavo v knjigarni/.../ in sva šla čez pol ure z Janijem Kovačičem ponjo, / ampakje niso vrnili, / ker so rekli, da ni moja, ampak od Shakespearja ...«), ne ostaja brez potrebne družbene angažiranosti. Obsežna pesniška zbirka izraža vso avtorjevo svetovljanskost, saj spretno prepleta polja filozofije, mitologije, literarne in umetnostne zgodovine s problemiin izzivi sodobne družbe.

Kristina Sluga, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...