Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Iz bliskov in ognja

Izbrane pesmi
Igor Isakovski
Iz bliskov in ognja
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Fraktal
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-78-5
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Namita Subiotto
Urejanje Stanislava Chrobákova Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
11,5 x 16 cm
80 g
89 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
makedonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Iz bliskov in ognja predstavlja izbor iz objavljenih pesniških zbirk Igorja Isakovskega, vključuje pa tudi nekaj novih, še neobjavljenih pesmi. Njegova poezija, ki slika hrupne skopske ulice, utrinke s popotovanj, sanjske pejsaže, največkrat pa intimo Pesnikove sobe, je iskrena do srži, neposredna, stvarna in muzikalna. Ljubezenska strast, ki necenzurirano bliska iz Pesnika, je silna in nezaustavljiva, kot vroča lava.
Igor Isakovski se je rodil leta 1970 v Skopju. Je pesnik, pisatelj, prevajalec in založnik. Diplomiral je iz splošne in primerjalne književnost na Univerzi v Skopju, magistriral iz spolnih in kulturoloških študij na Centralno evropski univerzi v Budimpešti. Je ustanovitelj, direktor in glavni ter odgovorni urednik založbe Blesok (www.blesok.com.mk), ki od 2004. redno objavlja tudi knjižne prevode sodobnih slovenskih avtorjev.

Recenzija Bukla

Motivno-tematsko srž poezije makedonskega pesnika in prevajalca bi lahko strnili v maksimo iz pesmi Luči mesta: »poezija se piše / s črnim / na bel papir / kajti druge barve / so mehke / in nedorečene«. Mestnemu vrvežu postavlja pesnik nasproti lastno sobo, prostor intime in tišine, kjer je človek prepuščen samemu sebi in v obračunavanju s sabo najbolj neizprosen. Takrat spusti podobe z vajeti, da se nizajo v prosti pad asociacij, da »bežijo pred dotikom kot jata nemih rib«. Poezija kot »kronologija pijanstev in ljubezni – / dnevnik precej dobrega življenja«. Izbor prinaša poleg že objavljenih tudi nekaj novih del.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...