Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Morska molitev

Khaled Hosseini
Morska molitev
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Darilne knjige
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5323-8
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Dan Williams
Prevod Radojka Manfreda Modic
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
370 g
48 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
družbene vede > sociologija
religija > islam
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Leta 2016 je v Sredozemskem morju utonilo ali izginilo 4176 ljudi– 11 vsak dan. Med njimi tudi otroci. Potem ko so njihovo otroštvo zaznamovale bombe, izgube bližnjih in lakota, je upanje na srečno in varno prihodnost utonilo skupaj z njimi, še preden so stopili na varna tla.

Leto poprej je bil med njimi tudi Alan Kurdi. Ganljiva podoba mrtvega triletnika na morski obali je pretresla svet in navdihnila Khaleda Hosseinija, ambasadorja dobre volje za UNHCR, Urad visokega komisariata Združenih narodov za begunce, ter avtorja uspešnic Tek za zmajem, Tisoč veličastnih sonc in V gorah odzvanja, in nastala je ganljiva ilustrirana knjiga, v kateri oče na predvečer nepredvidljivega potovanja nagovarja svojega sinka.

Dohodki od prodaje Morske molitve bodo šli Fundaciji Khaleda Hosseinija in organizaciji UNHCR, Uradu Visokega komisariata Združenih narodov za begunce, za finančno pomoč pri reševanju življenj in grajenju boljše prihodnosti za begunce po vsem svetu.

o avtorju

Khaled Hosseini se je rodil leta 1965 v Kabulu kot najstarejši od petih otrok v izobraženski družini. Enajstleten je odšel v Pariz, kjer je bil njegov oče diplomatski uslužbenec. Po sovjetski invaziji Afganistana se družina ni vrnila v domovino, ampak je zaprosila za politični azil v ZDA, kjer se je naselila leta 1980. Khaled je v Kaliforniji študiral medicino in se leta 1996 zaposlil kot internist. Leta 2003 je izšel njegov prvenec, roman Tek za zmajem, v katerem je pisatelj z zgodbo o mladostnih prijateljih opisal sodobni Afganistan od srede sedemdesetih let naprej in se takoj močno priljubil zahodnim bralcem.

Recenzija Bukla

Hosseini (1965), rojen v Afganistanu, od leta 1980 pa živi v Ameriki, je tisti avtor, ki je s tremi romani (Tek za zmajem, Tisoč veličastnih sonc ter In v gorah odzvanja) osvojil svetovno občinstvo. Že nekaj let je minilo od njegovega zadnjega romana, zdaj pa se je Hosseini vrnil s pretresljivo poemo, naslovljeno Morska molitev, ki jo je navdihnila zgodba Alana Kurdija, triletnega sirskega begunca, ki mu ni uspelo pripotovati na varno v Evropo in se je septembra utopil 2015 v Sredo­zemskem morju, fotografije otroškega trupla na morski obali pa so takrat obkrožile svet. Hosseini svojo poetično pripoved, ki je podložena z izjemnimi ilustracijami Dana Williamsa, postavi na neimenovano obalo, kjer begunci čakajo, da vstopijo v čoln, ki naj bi jih popeljal v boljši svet, oče pa svojemu sinu razlaga o tem, kako je bil rodni Homs včasih čudovito in svetlo mesto, ki ga je vojna spremenila v tem­no ruševino. Zato jim ni preostalo drugega, kot da pobegnejo, seveda pa jih na poti čaka mnogo neprijetnosti in nevarnosti, zato lahko le molijo, da bodo srečno prišli do konca. Morska molitev je knjiga, s katero želi Hosseini begunsko problematiko približati kar se da subtilno ter se z njo dotak­niti neposredno posameznikovega srca.

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...