Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nočne živali

Mitja Drab
Nočne živali

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba LUD Literatura
Zbirka Prišleki
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6952-92-7
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Andrej Hočevar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
150 g
88 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Premišljena poetika mladega Mitje Draba v prvencu Nočne živali potrpežljivo izrisuje zgodbo posameznika na prepihu življenjskih dogodkov.
Sredi vrtinca nekih ljubezni, družinskih izročil in drugih zapletov, na katere naleti mlad človek, ki poskuša osmisliti svoja čustva, zveze in življenjske odločitve – pri tem pa poskuša pisati še res dobro poezijo – , skoraj neopazno vznika refleksija izkušnje neke generacije, ki svet dojema preko povezav med družbenimi mediji, javno upravo in dosežki nanoznanosti.
Drabov prvenec namreč razume, da so nočne živali lahko tako tisto najboljše kot tudi najslabše v vsem preveč človeškem, nikoli zadostnem, a vpisanem v najboljšo poezijo.

Recenzija Bukla

Na spletni strani založbe LUD Literatura je o pesniku zapisan en sam stavek: Mitja Drab je mladi raziskovalec s področja nanoznanosti na Univerzi v Ljubljani. Kratko in jedrnato, kot se spodobi za fizika. Tistim, ki spremljajo mlade pesnike, pa njegovo ime vseeno ni povsem neznano. Drab, rojen leta 1988, pesmi že nekaj let objavlja tako v literarnih revijah kot na spletnih portalih. V pred kratkim izdanem prvencu izriše portret svoje generacije; tiste, ki življenje okoli sebe dobro opaža, vendar ga niti ne razčlenjuje, ki je skoraj ves čas »priklopljena« na nekaj, vpeta v naključna srečanja, bežna poznanstva in nedorečena partnerstva, z eno nogo še vedno zasidrana v družinski preteklosti, medtem ko z drugo, precej bolj omahujočo, stopa v nepredvidljivo prihodnost ali kot beremo v Besedi avtorja: »Star sem 28 let. / Kot večina ljudi moje starosti / nimam pojma, kaj počnem s svojim / življenjem, čeprav vam tega nihče / ne bo priznal

Kristina Sluga, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...