Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Pesmi
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladika Trst
Leto izdaje 2016
ISBN 978-88-7342-236-5
Spremna beseda Marija Pirjevec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
100 g
51 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Moč poezije je tako trdoživa, da kljub zmagovitem pohodu znanosti in sodobnim napovedim njene smrti živi še naprej, zmeraj znova zavezana nekemu globljemu vrednostnemu redu stvari. Znano je tudi, da s krčenjem števila besed teža njenega sporočila praviloma ne upada, temveč, prav nasprotno, raste.

Recenzija Bukla

Manj znana tržaška pesnica (1959) in profesorica slovenskega jezika s to drobno zbirko prvič polaga svoje pesmi pred širše bralstvo. Kot zapiše v uvodni besedi literarna zgodovinarka Marija Pirjevec, gre za subtilno, nekonvencionalno in nadarjeno pesnico, katere pesmi so brez izpraznjenega jezika. Pesmi Marije Kostnapfel so največkrat temačne lirične izpovedi. Lirski subjekt je nemočen in osamljen posameznik v brezizhodnem eksistencialnem položaju. Na svetu, ki ga obdaja, ni nič več oprijemljivega, zatočišča pa ne najde več niti v svojem jeziku, kar pesnica nazorno upesni v eni najmočnejših pesmi: »So mi razrezali / jezik / na drobne koščke, /.../ Košček / s svojo razklano besedo / na košček /s svojo zdrobljeno mislijo.«

Kristina Sluga, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...