Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

pH nevtralna za življenje in smrt

Lidija Dimkovska
pH nevtralna za življenje in smrt
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Poezija
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-231-879-6
Naslov izvirnika pH neutralna za životot i smrtta
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Aleš Mustar
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
200 g
128 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
makedonsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Triindvajset pesmi in tri balade v zbirki drobijo banalnosti na vsakdanjik in iskanje smisla bivanja. Dimkovska z drugačnim zaznavanjem resničnosti odkriva svet, enak tistemu, ki ga imamo vsak dan pred očmi, le da ga tokrat gledamo s pogledom nomadskega subjekta. To ni oblika bega pred resničnostjo in vsiljevanje nove oblike bega, marveč soočenje z lastnim razdorom in razdorom sveta, v katerem obstajamo, ki daje pesniške oblike aktualnim dogodkom našega časa in tematizira odnos med Jazom in Drugim in Jazom in Svetom. Pesmi svojsko zaznamuje tudi avtoričin smisel za humor in (samo)ironijo.

Lidija Dimkovska (1971), pesnica in pisateljica makedonskega rodu, živi kot svobodna umetnica v Ljubljani. Objavila je pet pesnikih zbirk ter roman Skrita kamera. Njena dela so prevedena v številne tuje jezike, prejela je vrsto domačih in tujih nagrad, med njimi prestižno nemško nagrado Hubert Burda.

Recenzija Bukla

Pesnica in pisateljica makedonskega rodu, ki živi kot svobodna umetnica v Ljubljani, tudi v svoji zadnji zbirki ostaja zvesta svojemu pesniškemu izrazu. Dimkovska v pesmih in baladah prepleta religijske in mitološke simbole z nadrealističnimi elementi, na ozadju katerih se, pogosto z ironijo (Ali obstaja boljši wellness od smrti?), izrisuje avtoričin pogled na svet, poezijo (Ars-poetična balada) in spraševanje o smislu bivanja. Pravzaprav ne gre niti toliko za pesmi kot za majhne zgodbe (Balada o beguncih tete Else), ki pogled na tu in zdaj razkrivajo skozi oči nomadskega subjekta.

Kristina Sluga, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...