Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pomisli

John Lennon
Pomisli
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Narava
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6893-95-4
Naslov izvirnika Imagine
Ilustracije Jean Jullien
Prevod Milan Dekleva
Spremna beseda Yoko Ono Lennon

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 24,5 cm
420 g
32 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
otroško in mladinsko

O knjigi

Pridruži se malemu golobu na poti okrog sveta in mu pomagaj zasejati seme miru in prijateljstva med vsemi pticami, ne glede na barvo, obliko in velikost. Te nepozabne knjige, ki je nastala v sodelovanju z organizacijo Amnesty International in sloni na nesmrtni pesmi Johna Lennona, ni strah pomisliti, da bo svetu zavladal mir.

Recenzija Bukla

Na letošnji svetovni dan miru, 21. septembra, bo v slovenščini izšla slikanica Pomisli – prepesnjena pesem Johna Lennona Imagine – s čudovitimi ilustracijami simpatičnega goloba, ki širi sporočilo miru. Izziv prevoda legendarne pesmi o miru je sijajno uspel Milanu Deklevi. Čudovit knjižni projekt, ki se bo odvijal v številnih državah istočasno, pri nas vodita založba Narava in Amnesty International. Ana Čemažar, vodja projektov na pod ročju učenja človekovih pravic pri Amnesty International Slovenija, je povzela besede ustanovitelja Art for Amnesty (to je program v podporo človekovim pravicam skozi umet nost) Billa Shipseyja, ki pravi, da so umetniki in umetnice naravni zavezniki gibanja za človekove pravice, saj umetnost izraža najvišjo kakovost, ki jo lahko ljudje ustvarimo ali doživimo. Pri zbiranju sredstev za raziskovalno delo in za svoje akcije Amnesty International ne sme prejemati državnega denarja, zato so odvisni od finančne podpore posameznikov oz. od civilne družbe. In prav umetniki so tisti, ki jih pogosto podprejo, npr. s koncerti ali svojimi umetninami, pa tudi tako, da podarijo pravice za objavo knjig. Zato so bili seveda zelo veseli, ko jim je Yoko Ono Lennon, njihova velika podpornica, podarila ekskluzivno pravico, da besedilo pesmi Imagine objavijo v slikanici, prihodki od prodaje avtorskih pravic pa so namenjeni delovanju Amnesty International. Yoko Ono je za slikanico prispevala tudi ganljivo uvodno besedilo z željo, da bi naš svet postal boljši. Ana Čemažar je prepričana, da so knjige, predvsem slikanice, zelo pomemben medij za ozaveščanje o človekovih pravicah ter za prenašanje različnih pozitivnih sporočil, in pravi, da »v slikanicah otroci lahko vidijo druge otroke, kako uživajo svoje pravice, na primer pravico do igre, do prijatel jev, do tega, da so slišani. S slikanicami lahko otroci, starši in učitelji skupaj raziskujejo tudi to, kaj se zgodi, če pravice niso spoštovane, na primer v odnosih s prijatelji in v družini. Z otroki je pomembno govoriti o človekovih pravicah – ker jih imajo, na to pa se pogosto pozabi. Ob prebiranju slikanic se tako pravzaprav skoraj vedno pogovarjamo tudi o človekovih pravicah, pomembno je to še ozavestiti in tako otroke vzgajati v družbo, ki spoštuje človekove pravice.« Izdajo slikanice o miru bodo pospremili tudi z izobraževalnimi gradivi, ki jih bodo starši in pedagogi lahko uporabili pri delu z najmlajšimi (starimi od 4 do 11 let), in bodo brezplačno na voljo na spletni strani Šole človekovih pravic Amnesty International Slovenije, kjer že več kot 20 let izobražujejo o človekovih pravicah, hkrati pa tudi vzgajajo za spoštovanje človekovih pravic.

Renate Rugelj, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...