Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Popolna ljubezen 1. del

Posvečeno ljubezni
Adrian Predrag Kezele
Popolna ljubezen 1. del

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7060-00-3
Naslov izvirnika Savršena ljubav
Leto izdaje izvirnika 2000
Ilustracije Kiki Klimt
Prevod Mira Krajnc Ivič

Tehnične lastnosti
trda vezava
17 x 11,5 cm
230 g
132 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
hrvaško leposlovje

Založnik o knjigi

27 pesmi. Pesmi o ljubezni.

Navdihnila jih je človeška ljubezen, da bi spregovorile o tisti drugi, večni in božanski ljubezni.

Pred več kot osemnajstimi leti sem objavil knjigo Troedina. Za razliko od drugih knjig je Troedina posebne vrste podvig, in sicer po vsebini in obliki. Nisem pesnik, a sem za Troedino napisal 108 pesmi.

Pisanje Troedine je bilo eno prvih doživljanj, da sem v svoji zavesti »prepoznal« vsebino. Do takrat sem izkušal ustvarjanje, ne pa tudi prepoznavanje. O tem navajam nekaj besed iz uvoda Troedine.

Na ustvarjalnost gledam kot na presejanje stvarnosti skozi raven zavesti. Kar tako nastane, je povsem novo snovanje obstoječega: sveža igra besed, zvokov, barv in oblik. To je tisto, čemur pravimo umetnost, čeprav vse, kar sodi v okvir tovrstnega ustvarjanja, nedvomno prestopa okvire umetnosti.

Odzivi ljudi, ki so knjigo prebrali, so mi pomenili največ. Le redki so ostali ravnodušni, bili pa so tudi primeri, ko se je bilo pretežko posloviti od knjige.

Vrata za ponovno pojavljanje Troedine so se odprla potem, ko je Sonja Šarunić, popularna voditeljica nekdanje zagrebške radijske postaje Družinski radio (Obiteljski radio), v eter prebrala nekaj pesmi. Čar njenega glasu je v meni spodbudil povsem jasno vizijo tistega, kar bi morali narediti. Na kratko, Sonji sem predlagal, naj izbere sedemindvajset pesmi Troedine. To je naredila z veseljem, sam pa sem napisal kratke komentarje k tem pesmim.

In tako je nastala Popolna ljubezen.

Recenzija Bukla

Priznani hrvaški mojster za duhovno rast nam s svojo novo knjižico podarja tisto univerzalno in najmočnejšo energijo, ki poganja ves svet – ljubezen. Temu najčistejšemu viru navdiha je Kezele že pred leti namenil posebno knjižico z naslovom Troedina, v kateri je zbral 108 pesmi o ljubezni. Knjiga je izšla v 1008 izvodih, nikdar je niso ponatisnili, bralci pa so do nje lahko prišli le tako, da so si jo podarjali drug drugemu. Tako je knjiga – kot velja tudi za brezmejno ljubezen – zaokrožila po vsem svetu, in ker je odziv nanjo presegel vsa pričakovanja, se je avtor nekoč, ko je poslušal znano hrvaško voditeljico Sonjo Šarunić brati pesmi iz te zbirke, odločil, da voditeljico poprosi, naj iz nje izbere 27 zanjo najlepših pesmi. In jih tudi je, Kezele pa je nato vsako od njih opremil še s komentarji. Na prvi pogled se morda zdi, da to sploh ne bi bilo potrebno, saj je lepota pesmi o ljubezni prav v tem, da jih vsak interpretira po svoje. Vendar Kezele to še kako dobro ve, zato so njegovi komentarji drugačni od običajnih. V njih se v resnici skrivajo globoke misli o ljubezni, s katerimi avtor nežno nakaže bralcu, da bistvo ljubezni ni v njenem večnemu iskanju, ampak v zavedanju, da je Ona, kot jo imenuje, ves čas tu. Ali kot pravi: »Povsod je, in prav zato je – popolna.«

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...