Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pridem takoj

Barbara Korun
Pridem takoj
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Apokalipsa
Zbirka Apokalipsa
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6644-76-1
Leto izdaje izvirnika 2011
Spremna beseda Samo Krušič
Urejanje Primož Repar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
130 g
79 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pesnica Barbara Korun je nase opozorila že s prvo pesniško zbirko Ostrina miline, ko je zanjo leta 1999 prejela nagrado za najboljši prvenec. Sledili sta zbirki Zapiski iz podmizja (2003) in leto kasneje še Razpoke; pričujoča pesniška zbirka je tako njena četrta. Avtoričine pesmi so objavljene v okrog štiridesetih antologijah po vsem svetu in prevedene v enaindvajset jezikov, v tujini je izšlo pet njenih knjig, odmevna pa je bila Songs of Earth and Light v prevodu irskega pesnika Thea Dorgana....

Recenzija Bukla

Pesnica se po obdobju molka vrača na prizorišče s heterogeno pesniško zbirko. Ta je razdeljena na tri cikle, prek katerih sprva oddaljeni lirski subjekt vse bolj razgalja lastno intimo in se z njo sooča. Prvi cikel, Nedokončani pejsaži, združuje kratke prozne zapise večinoma humorne in erotične vsebine. V drugem, naslovljenem Monologi, pesnica s sukanjem perspektive poetizira »časopisno kroniko« ne glede na zgodovinsko (ne)odmevnost izbranih dogodkov. Lirični vrhunec zbirke predstavlja cikel Antigona, okruški, kjer se teža izgovorjenih besed postopoma zaklepa v pomenljivi, samovoljni molk.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...