Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Radost pisanja

Wisława Szymborska
Radost pisanja
34,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Nova lirika
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5436-5
Prevod Jana Unuk
Spremna beseda Jana Unuk

Tehnične lastnosti
trda vezava
531 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
poljsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko so Wisławo Szymborsko (1923–2012) v nekem intervjuju vprašali, zakaj je v življenju vsega skupaj objavila samo nekaj manj kot 350 pesmi, je odgovorila: »Ker imam doma koš.« V dvanajstih zbirkah (trinajste z naslovom Zadosti ji ni uspelo dokončati) si poljska nobelovka (1996) zastavlja temeljna vprašanja o življenju in svetu, jih osvetljuje z nepričakovanih zornih kotov, pri tem pa si pomaga s humorjem, ironijo, parodijo in podobnimi modernimi izraznimi sredstvi. Njena poezija je razpeta med večni dvom in vzhičenost nad čudežnostjo resničnosti. Pesmi pogosto pripovedujejo zgodbo, anekdoto, nakažejo kak problem, izhajajo iz trditve, ki bi jo lahko prebrali tudi v časopisu, drobnega dogodka, znanstvene hipoteze, humorno spodkopljejo kakšno splošno resnico. V slovenščini sta doslej izšla izbora Semenj čudežev in Ključ ter zbirka Trenutek, zdaj pa bo končno preveden njen celotni pesniški opus.

o knjigi v drugih medijih

"Knjiga Radost pisanja v nasprotju s prejšnjimi izdajami vsebuje skoraj vse objavljene pesmi Wisławe Szymborske. Vanjo je vključena tudi pesničina t. i. »neizdana zbirka«. Pesnica jo je nameravala izdati pod naslovom Pesmi ali Šivanje zastave (po eni od pesmi, prvič objavljeni leta 1949), a do izdaje ni prišlo. Po odkritju te zbirke v zapuščini so na Poljskem izdali to zbirko leta 2014 pod naslovom Črna popevka, pod istim naslovom je objavljena tudi v tej knjigi." Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...