Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rdeča hiša ali skrivnost živih besed

Rdeča hiša ali skrivnost živih besed
13,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-278-114-9
Naslov izvirnika Das rote Haus-oder die Geschichte von den lebendigen Wörtern
Leto izdaje izvirnika 1998
Prevod Alenka Novak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
160 g
132 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > poezija
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mali Martin med počitnicami na Švedskem odkriva pravljičnost dežele trolov in skrivnostnih jezer. Na enem svojih potepov pa najde nekaj neprecenljivega: pravega prijatelja. Ta si zanj vzame čas in mu prisluhne. Ob njem bo Martin počasi našel pot iz svojih težav z branjem in pisanjem in odkril veselje do spoznavanja novih in novih reči …

Recenzija Bukla

Zanimiva (večplastna, s simboli podprta) zgodba pripoveduje o družini dečka Martina, ki živi zelo »eksotično«, če jo primerjamo z družinami v sodobni družbi. Vsako leto odhajajo počitnikovat na Švedsko, kjer uživajo v nabiranju gozdnih sadežev, opazovanju sončnih zahodov, zvezdnih utrinkov in podarjanju dragocenih trenutkov drug drugemu. Martin je poseben deček, ne zanimajo ga telefoni in računalniki, pač pa rdeči lokvanji, sončni zahodi, visoka drevesa. Samo takšen deček lahko sreča trola. Martin sreča tudi starega pastirja Johana (ki si ogleduje svet in se ga uči razumeti), ki mu razkrije zanimivo zgodbo o rdeči hiši. S pastirjem se spoprijateljita – njegovo šibko točko (Martin namreč ne mara branja) pa Johan obrne v pozitivno smer, kar kaže, da je deček potreboval izkušnjo živih besed ob toplem človeku, kot je Johan. To je knjiga o sprejemanju, o soočenju s smrtjo (izpuščanje), o ljubezni (odnosih) in toplini. O tem, da troli še živijo. In še o marsičem.

Sabina Burkeljca, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...