Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ristanc čez pločnik

Samo Kreutz
Ristanc čez pločnik
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ekslibris
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6838-97-9
Spremna beseda Jelena Lasan
Urejanje Jelena Lasan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
120 g
88 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Razigranost, zvočnost, polnost in živost asociativnega. Vse to nas ob prebiranju Kreutzove nove haiku zbirke najprej prevzame. Zdi se, da je avtor širino svojega izraza našel v navidezno omejujoči ali pa vsaj vnaprej postavljeni zlogovnosti ...
- iz spremne besede

Recenzija Bukla

Haikuji so kot trenutek postanka med dvema srčnima utripoma, ko svet za drobec časa zastane v večnosti in se odpre vpogled v tisto, kar je nedoumljivo, kar je onkraj. Samo Kreutz pozornost bralca usmeri na vsakdanje prizore urbanega življenja, na ristanc, ki je narisan čez pločnik, na drevo ob vrtcu, na meglo med bloki. Nato prizor hipno izostri. Čez ristanc na pločniku se prepletajo sence odraslih, proti vrhu drevesa ob vrtcu plezajo glasovi otrok. Sledi trenutek, ko bralec z notranjim očesom ugleda vizualno podobo, večjo od tiste, ki so jo povedale pesnikove besede; ko zasliši glasbo, slišno zgolj notranjemu ušesu. Tej glasbi tišine se je pesnik poklonil, ko je sklope svojih ­haikujev poimenoval z glasbenimi oznakami.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...